NRK Meny
Normal

– Seier er viktig for selvfølelsen vår

Erik Hoftun innrømmer at den negative oppmerksomheten preger RBK, og at en seier mot Aris i kveld er viktig for klubbens selvtillit.

Rosenborgs sportssjef Erik Hoftun

– Det er naturlig med en tung periode, men spørsmålet er om vi klarer å reise oss etter en slik smell, og det tror jeg vi gjør i kveld, sier Erik Hoftun.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Vi har litt å revansjere etter første kamp i europaligaen, fastslår sportssjef Erik Hoftun.

Aris ble neppe skremt av trøndernes pinlige 4-0-tap mot Bayer Leverkusen i gruppespillets første kamp, og ingenting tyder på at RBK får en lettere motstand på Lerkendal i kveld.

Grekerne slo Atlético Madrid 1-0 på hjemmebane i samme runde, men Hoftun har troen på at Rosenborg får en klar fordel i Trondheim.

– Vi vet av vår erfaring i Europa at greske lag er forsiktige borte, og det må vi prøve å utnytte i kveld. På Lerkendal spiller vi med stor selvtillit, sier Hoftun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aris-spillerne på Lerkendal

Hoftun håper Aris-spillerne vil være forsiktige på bortebane. I går testet grekerne Lerkendal-matta før møtet med RBK.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

Har justert på formasjonen

Det er forventet at Rosenborg går ut i en ren 4-3-3 formasjon, med backene Lustig og Dorsin i en fri rolle på midtbanen.

Akkurat hvordan de kommer til å spille vil ikke sportssjefen si noe om, men han innrømmer at de har brukt de siste dagene på å øve inn noen endringer.

– Vi har gjort en del små justeringer, blant annet på formasjonen, som vi håper vil slå ut i kveld, forteller han.

– En seier i kveld betyr veldig mye

Laget har fått mye kritikk for det svake spillet sitt i det siste, men Hoftun håper at kveldens kamp kan snu den negative oppmerksomheten.

– En seier i kveld betyr veldig mye. Det er lett å bli påvirket av det som sies og skrives, så for selvfølelsen ville det vært bra med en god prestasjon og en seier i dag, sier han.

P.S.: Det er fortsatt mange ledige billetter til kampen. I skrivende stund ligger det an til halvfulle tribuner på Lerkendal.

P.S. 2: Aris har selv gjort det dårlig mot tyske lag på bortebane i Europa. I sesongen 2007/2008 tapte grekerne hele 6-0 på bortebane mot Bayern München.