NRK Meny
Normal

– Seier er viktig for selvfølelsen vår

Erik Hoftun innrømmer at den negative oppmerksomheten preger RBK, og at en seier mot Aris i kveld er viktig for klubbens selvtillit.

Rosenborgs sportssjef Erik Hoftun

– Det er naturlig med en tung periode, men spørsmålet er om vi klarer å reise oss etter en slik smell, og det tror jeg vi gjør i kveld, sier Erik Hoftun.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Vi har litt å revansjere etter første kamp i europaligaen, fastslår sportssjef Erik Hoftun.

Aris ble neppe skremt av trøndernes pinlige 4-0-tap mot Bayer Leverkusen i gruppespillets første kamp, og ingenting tyder på at RBK får en lettere motstand på Lerkendal i kveld.

Grekerne slo Atlético Madrid 1-0 på hjemmebane i samme runde, men Hoftun har troen på at Rosenborg får en klar fordel i Trondheim.

– Vi vet av vår erfaring i Europa at greske lag er forsiktige borte, og det må vi prøve å utnytte i kveld. På Lerkendal spiller vi med stor selvtillit, sier Hoftun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aris-spillerne på Lerkendal

Hoftun håper Aris-spillerne vil være forsiktige på bortebane. I går testet grekerne Lerkendal-matta før møtet med RBK.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

Har justert på formasjonen

Det er forventet at Rosenborg går ut i en ren 4-3-3 formasjon, med backene Lustig og Dorsin i en fri rolle på midtbanen.

Akkurat hvordan de kommer til å spille vil ikke sportssjefen si noe om, men han innrømmer at de har brukt de siste dagene på å øve inn noen endringer.

– Vi har gjort en del små justeringer, blant annet på formasjonen, som vi håper vil slå ut i kveld, forteller han.

– En seier i kveld betyr veldig mye

Laget har fått mye kritikk for det svake spillet sitt i det siste, men Hoftun håper at kveldens kamp kan snu den negative oppmerksomheten.

– En seier i kveld betyr veldig mye. Det er lett å bli påvirket av det som sies og skrives, så for selvfølelsen ville det vært bra med en god prestasjon og en seier i dag, sier han.

P.S.: Det er fortsatt mange ledige billetter til kampen. I skrivende stund ligger det an til halvfulle tribuner på Lerkendal.

P.S. 2: Aris har selv gjort det dårlig mot tyske lag på bortebane i Europa. I sesongen 2007/2008 tapte grekerne hele 6-0 på bortebane mot Bayern München.

Video fra Trøndelag

Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.