NRK Meny
Normal

– Rosenborg slår Vålerenga

Rosenborg virker bunnsolide denne sesongen, det mener NRKs fotballekspert Bent Skammelsrud. Han tror laget vinner toppkampen mot Vålerenga på lørdag.

Rosenborg

Rosenborg har hatt mye å juble for denne sesongen. Nå leder laget serien, mens Vålerenga ligger på tredjeplass.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg leder Eliteserien med 26 poeng på 11 kamper. Vålerenga ligger på tredjeplass, bare tre poeng bak. At det er et toppoppgjør som sparkes i gang på UIlevål på lørdag, stresser derimot ikke sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye.

– Vi forbereder oss mot denne kampen som vi gjør mot alle kamper. Så lenge vi jobber systematisk vil resultatet bli positivt, sier Bjørnebye til NRK.

Fire strake

NRKs fotballekspert Bent Skammelsrud, tror kampen kommer til å gå Rosenborgs vei.

– Det er godt å ligge på topp av tabellen selv om det er tidlig i sesongen. Vålerenga har som jeg tippet overrasket en del denne sesongen, men jeg tror Rosenborg er bedre og derfor vinner på Ullevål, sier den tidligere RBK-kapteinen.

Vålerenga står med fire strake seire i Eliteserien, og i forrige runde ble det en sterk 4-3-seier borte mot Viking . Rosenborg på sin side måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot bunnlaget Tromsø .

Tror på seriegull

Stig Inge Bjørnebye

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye er fokusert før toppkampen.

Foto: RBK.no
Bent Skammelsrud

Bent Skammelsrud tror Rosenborg vinner mot Vålerenga.

Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK

Han har ikke vært så optimistisk på Rosenborgs vegne på mange år. Nå tror Skammelsrud laget vinner seriegull.

– Vålerenga vil nok henge med ei stund, men det er nok Molde som vil gi RBK hardest kamp til slutt. Men Rosenborg virker solide, og nesten som i gamle dager da vi spilte, sier Bent Skammelsrud.

Bjørnebye vil ikke gå så langt som det, men sier hver kamp er viktig.

– Vi jobber systematisk med hver kamp, og hvis vi gjør det på samme måte som i det siste er forutsetningene for at vi vinner på lørdag i første omgang absolutt til stede.

– Effektive spisser

Fotballeksperten sier mange i Rosenborg har kommet godt i gang i år.

– Prestasjonene har vært gode hele sesongen. Det er kamp om plassene, og spesielt på spissplass. Søderlund har vært veldig god, og da må en såpass bra spiss som Tomas Malec starte som innbytter, sier Skammelsrud.

Lørdagens storkamp mot Vålerenga ventes å trekke rundt 20.000 tilskuere, og Bjørneby tror mange av dem vil være trøndere.

– Hvis man ser publikumstallet på Ullevål så langt i år og sammenligner det med sånn det ser ut til å bli på lørdag, så ligger det an til å bli en del trøndere. Samtidig trekker nok Vålerenga også folk nå siden de har gjort det bra i det siste, sier den sportslige lederen.