Hopp til innhold

– Rosenborg må tåle kritikken

Det sier tidligere Rosenborg-spiller Alexander Tettey. Han er ikke overrasket over all støyen rundt klubben etter den svake sesongstarten.

Tettey

Tidligere Rosenborg-spiller Alexander Tettey er ikke overrasket over at det stormer rundt Rosenborg om dagen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Gamst

Morten Gamst Pedersen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Rosenborg har ikke prestert så langt i sesongen. Med kun fire seire på 11 forsøk, ligger klubben 9 poeng bak serberleder Molde. Det har ført til kritikk fra flere kanter, og negativt fokus rettet mot klubben.

Morten Gamst Pedersen, som er inne i sin første sesong som Rosenborg-spiller, er enig i at laget har underprestert.

– Vi har vært for mye opp og ned, sånn kan det ikke være. Vi er nødt til å ligge på et høyere nivå enn vi har gjort til nå, understreker Gamst Pedersen.

Var mye «mas»

perry

Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Nå englandsproff og tidligere Rosenborg-spiller, Alexander Tettey, husker godt hvordan det var å spille for Rosenborg om ikke alt gikk etter planen.

– Det var alltid mye mas hvis ting ikke gikk bra, men det syns jeg man må tåle. Rosenborg er jo Norges største og beste klubb gjennom tidene, så det skulle nesten bare mangle at det kommer kritikk, sier Tettey.

Mange supportere har krevd trener Per Joar Hansen sparket etter den svake åpningen.

– Det er helt uunngåelig at jeg merker det store engasjementet rundt meg selv og Rosenborg. Det er helt naturlig, sier treneren selv til NRK.

Lei negativt fokus

Gamst Pedersen sier han ønsker seg færre negative spørsmål, men heller fokus på å gjenreise klubben.

– Det er viktig at vi har fokus på det som teller, nemlig å spille ball. Hvis vi bruker for mye energi på alt det andre, kan det være nok til at vi ikke får med oss de poengene vi ønsker, sier han.

Gamst Pedersen er likevel ikke overrasket over reaksjonene.

– At det fyker litt på toppene må man regne med i en storklubb, men det er viktig å huske på at det er fotballen vi er der for, avslutter han.

Siste fra Trøndelag