– Rosenborg må passe seg

Tidligere Rosenborg- og Kongsvingerspiller, Christer Basma, tror at Kongsvinger kan nå helt opp i årets cup. – Rosenborg skal være forsiktige med å undervurdere, sier han.

Christer Basma

DELT: Christer Basma har spilt både for Rosenborg og for Kongsvinger. Selv om hjertet ligger hos Rosenborg, unner han Kongsvinger en seier i årets cupfinale.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Torsdag kveld sikret Kongsvinger seg en historisk cupfinaleplass da de vant 2–1 over Strømsgodset. Aldri før hadde Strømsgodset tapt en cupsemifinale før de møtte laget som i fjor spilte andredivisjonsfotball.

Med 16 cupfinaler bak seg er Rosenborg klare til å møte laget som aldri i sin klubbhistorie har spilt en cupfinale. Det hele skal avgjøres på Ullevaal stadion den 20. november.

– Jeg tror Rosenborg må passe seg. Kongsvinger utstråler en ro og en selvtillit som jeg er svært begeistret for. Det er bare å kline til og ta det som en viktig kamp, og ikke undervurdere noen, sier tidligere Rosenborgspiller, Christer Basma, til NRK.

Kan gå hele veien

Basma startet sin karriere i Kongsvinger i 1993, og han legger derfor ikke skjul på sin kjærlighet for klubben hvor han fikk sin tippeligadebut.

– Er det en by og en klubb som jeg virkelig ønsker suksess, så er det Kongsvinger. Det er jo det som er sjarmen med fotball også, at vi får noen sånne klubber som virkelig kan gå hele veien og oppleve et eventyr slik som de kommer til å oppleve nå mot cupfinalen, sier han.

Tror på seier for Rosenborg

André Hansen

VELFORTJENT: Rosenborgkeeper, André Hansen, mener Kongsvinger har en velfortjent plass i cupfinalen.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Rosenborgkeeper, André Hansen, innrømmer at han ikke var helt forberedt på at det var Kongsvinger de skulle møte i årets cupfinale.

– Det blir jo en litt annen motstander enn det man kanskje trodde man skulle møte. Strømsgodset pleier å være en vanskelig nøtt, men når Kongsvinger klarer å slå dem, så er det egentlig bare å gratulere. Det er en velfortjent plass Kongsvinger har tatt i finalen, sier han.

– Er det noen grunn til å frykte dem?

– Fotball er fotball og cup er cup. Alt kan skje, men selvfølgelig møter vi opp på Ullevaal med stor tro på at vi skal vinne finalen og ta med pokalen hjem til Trondheim, sier Hansen.

Drømmer om Champions League

Mens Kongsvinger er en underdog her hjemme i Norge, kan Rosenborg på samme måte bli en underdog ute i Europa, mener Christer Basma.

– Det er viktig å få opp nye klubber og faktisk se at det er muligheter. Det er jo sånn Rosenborg forhåpentligvis etter hvert karrer seg ut i Europa. Jeg mener at vi også har muligheter for å komme oss inn i Champions League, sier Basma.