NRK Meny
Normal

- Rosenborg er gode nok til å vinne

Bjørn Hansen mener RBK bør klare å hamle opp med irske Sligo Rovers.

Britain Soccer Europa League

Rosenborg gikk i fjor på et overraskende tap i andre kvalifiseringsrunde til Europa. De håper på å unngå en reprise av det mot Sligo Rovers i kveld.

Foto: Andrew Milligan / Ap

I kveld er det klart for andre hinder på Rosenborgs vei til Europa. På motsatt banehalvdel står irske Sligo Rovers.

Disse starter mot det irske laget:

Hansen

Mikkelsen - Reginiussen - Skjelvik - Dorsin

Helland - Berntsen - Jensen - Pedersen

Riksi - Søderlund

Reserver: Daniel Örlund, Mix, Stefan Strandberg, Alexander Sørloth, Ole Selnæs, Per Verner Rønning, Christian Gamboa.

– Veldig disiplinerte

Bjørn Hansen

Bjørn Hansen har sett Sligo Rovers i to kamper. Han betegner laget som typisk britisk.

Foto: Morten Andersen / NRK

Tidligere Rosenborg-trener Bjørn Hansen har sett dagens motstander to ganger i løpet av den siste tiden. Han har ikke lov til å si noe om hvordan Sligo spiller, og uttaler seg derfor veldig generelt.

– De er et typisk britisk lag med stor innsats. I tillegg er de brukbare teknisk og veldig disiplinerte. De har absolutt kvaliteter, forteller Bjørn Hansen.

– Rosenborg må styre kampen

Mike Jensen RBK

Rosenborg tok seg enkelt videre fra første kvalifiseringsrunde. De slo latviske Jelgava 6–0 sammenlagt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Han mener at Rosenborg ikke må undervurdere det irske laget, men påpeker at det vil være viktig for Rosenborg å spille sitt eget spill.

– Rosenborg må gå ut på banen for å vinne. Det gjør de med solid forsvarsspill og god organisering. Rosenborg må styre kampen, sier Hansen.

– Spiller Rosenborg som de kan er de gode nok til å slå de, fortsetter han.

– Kommer til å bli en tøff kamp

Sligo har vunnet det irske seriemesterskapet tre ganger og det irske cupmesterskapet to ganger. De har også vunnet League of Ireland Cup to ganger, senest i 2010. De har spilt 18 kamper i Europa og har kun vunnet én av kampene. Trener John Coleman har likevel troen på et godt resultat i kveldens kamp.

– Vi har kommet opp med en kampplan som vi tror passer godt. Vi har respekt for Rosenborg, men vi har gode nok spillere til å vinne kampen, sa Sligo Rovers trener John Coleman på gårsdagens pressekonferanse.

RBK er soleklare favoritter

Det irske laget tok seg videre til andre runde etter å ha slått FK Banga United 4–0 sammenlagt. Sligos kaptein John Russell mener at Rosenborg er soleklare favoritter.

– Det blir en tøff og fysisk hard kamp. Rosenborg er soleklare favoritter, men vi kommer for å få med oss et godt resultat. Alle på laget gleder seg til kampen, men vi vet at den vil bli svært tøff, sier John Russell.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.