– Responsen har vært overveldende!

Antall forslag til Årets trønder er nesten firedoblet siden i fjor.

Arne Blix og Bjørn Stuevold

Sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen og regionredaktør Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag mener at samarbeidet har styrket kåringen av Årets trønder.

Foto: Kim Nygård / Adresseavisen

Ærestittelen Årets trønder 2010 deles ut i samarbeid mellom mediehusene Adresseavisen og NRK Trøndelag, men ikke uten hjelp fra publikum.


Da forslagskassen stengte onsdag 1. desember, hadde 1582 ulike avsendere foreslått til sammen 221 ulike kandidater til tittelen.

– Veldig bra! Dette viser at Årets trønder engasjerer - og at samarbeidet mellom mediehusene har styrket jakten på den beste, sier sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen.

– Ikke selvsagt

– Responsen har vært overveldende, og det tyder på at folk synes det er artig, men kanskje også viktig at en slik kåring finner sted, sier regionredaktør Bjørn Stuevold i NRK Trøndelag.

I fjor hadde mediehusene separate kåringer. For Adresseavisens del kom det da inn nær 60 ulike forslag. Årets tall på 221 er nesten en firedobling.

– Så mange forslag viser at valget av Årets trønder ikke er selvsagt, og at vi alle har ulike kriterier. Det skal bli en vanskelig og spennende finale, sier Adresseavisens Arne Blix.

– Spennende jobb

En fagjury vil førskommende mandag begynne arbeidet med å velge ut fem finalekandidater blant de 221 navnene på lista.

De fem finalistene vil bli presentert i mediehusenes respektive kanaler fra og med julaften.

– Nå får både fagjuryen og redaktørene en spennende jobb med å velge blant de gode navnene som er foreslått, sier NRKs Bjørn Stuevold, og legger til:

– Men nå er det slik at det bare er én person som kan bli Årets trønder - så vi får håpe at alle som ikke blir det, blir beæret over å ha blitt foreslått!

Et utvalg av de foreslåtte kandidatene vil bli presentert hos både Adresseavisen og NRK i neste uke.