– Jeg synes Rema 1000 bør feie for sin egen dør

Dagligvarekunder reagerer på at Rema 1000 anmelder andre søndagsåpne butikker for å hente varer fra områder utenfor salgsarealet. Dette har skjedd også i flere Rema 1000-butikker, påpeker de.

Rema 1000 Saupstad

EN AV BUTIKKENE: Rema 1000 på Saupstad i Trondheim (bildet) er en dagligvarekjedens søndagsåpne butikker hvor ansatte har gått inn i hoveddelen av butikken for å hente varer til kundene på søndager. Det forteller folk NRK har vært i kontakt med.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Tidligere i dag kom det frem at Rema 1000 anmelder 120 søndagsåpne butikker for brudd på loven om helligdager og helligdagsfred. Det er butikker hos Norgesgruppen, Coop og Bunnpris som anmeldes.

I timene etterpå har debatten rast blant vanlige folk på Facebook-sidene hos NRK Trøndelag og NRK Nyheter. Henting av varer har også skjedd på Rema 1000-butikker flere steder i landet, påpeker kunder som Roger Sigfred Hanssen:

– Det er nettopp dette jeg har opplevd når jeg har vært på Rema 1000, og jeg tror det er flere som har opplevd at de ansatte på Rema 1000 henter varer til kundene, sier Hanssen til NRK.

Jeg tror Reitan skyter seg selv i foten med anmeldelsene.

Han handler selv på dagligvarekjedens butikk på Saupstad i Trondheim, hvor ansatte har hentet varer til ham flere ganger.

Skjermdump i diskusjon om Rema 1000 på NRK Nyheters Facebook-side

Skjermdump fra diskusjon om Rema 1000 og søndagsåpent på NRK Nyheters Facebook-side.

Foto: Skjermdump fra NRK Nyheters Facebook-side

– Flere ganger

Anne Sofie Mollan har lignende erfaringer fra sin lokale Rema 1000-butikk på Stjørdal.

– Jeg har opplevd at de ansatte har gått og hentet varer til meg flere ganger. Det er bare å spørre, så henter de. Jeg synes Rema 1000 bør feie for sin egen dør, før de går til anmeldelse på de andre, sier Mollan til NRK.

Tor Arvid Dahl handler ofte på en søndagsåpen Rema-butikk i Vestfold. Også her har ansatte hentet varer til ham fra den delen av butikken som skal holdes stengt.

– De har den samme praksisen som de andre søndagsåpne butikkene i nærområdet. I alle fall når det gjelder å hente varer, sier Dahl.

Rema-sjef Ole Robert Reitan anmeldte konkurrentene sine for å bryte loven.

VIDEO: Rema-sjef Ole Robert Reitan anmeldte konkurrentene sine for å bryte loven.

Reitan: –​ Kan godt hende

Administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan kan ikke love at alle de 27 søndagsåpne butikkene i kjeden rundt om i landet har fulgt loven.

–​ Vi har vært veldig nøye på at våre butikker er bygd etter å tilfredsstille loven. Det kan godt hende at det finnes kjøpmenn i Rema 1000-systemet som har blitt ivrig på å konkurrere med butikken på andre siden av gaten. Nettopp derfor er det viktig at vi får et lovverk som alle har til hensikt å følge, sier Reitan til NRK mandag kveld.

Reitan sier han ønsker en debatt rundt hvorvidt dagens regelverk for søndagsåpne butikker er effektivt.

NRK Trøndelag akkurat nå