NRK Meny
Normal

– Rosenborg ser ikke ut som et vinnerlag

Nils Arne Eggen (72) mener det er fullt mulig å slå gamleklubben når Orkla og Rosenborg møtes i cupen.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen trives som trener i Orkla, og sier at han gleder seg til å møte Rosenborg i cupen.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

I sin tid som Rosenborg-trener ble Eggen kjent for å ha en egen evne til å hamle opp med lag som var betydelig bedre på papiret enn hans eget.

Torsdag får 72-åringen igjen sjansen til å vise glimt av gammel magi, når han som trener for 3.-divisjonslaget Orkla skal bryne seg mot toppspillerne i RBK.

– Intellektet sier at det blir usedvanlig vanskelig, men hjertet sier at alt er mulig inntil det motsatte er bevist. Det samme sa vi da vi møtte Milan eller Dortmund med Rosenborg også, sier Eggen til NRK, og viser til de legendariske seierne i mesterligaen på 90-tallet.

Rosenborg 1996

Her jubler RBK-spillerne etter at de slo Milan 1–2 på San Siro i 1996. Nå håper Eggen på å ta enda en sjokkseier mot et antatt sterkere lag – denne gangen som Orkla-trener mot Rosenborg.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Dugnad vs. toppidrettsutøvere

Denne gangen er det den norske cupen som gjelder, når 1. runde i NM blåses i gang på Orkdalsbanken stadion i 18-tida torsdag.

– Jeg gleder meg. Det er veldig flott at vi får en slik kamp, og jeg tipper at det kan komme 2000 mennesker her. Det betyr veldig mye økonomisk, sier Eggen.

Han har selv vokst opp i klubben som han nå trener – en klubb der alt går på dugnad.

I Rosenborg er situasjonen en helt annen, med spillere og støtteapparat med solide lønninger og fotball som heltidsyrke.

Likevel ser Eggen muligheter til å overraske nok en gang. På sesongens fire første kamper er Rosenborg ubeseiret, men trønderne står samtidig med hele tre uavgjortkamper og kun én seier.

– De ser ikke ut, foreløpig i hvert fall, som et vinnerlag. Men det kan snu seg fort.

– Gir oss ikke uten sverdslag


Eggen lover at han ikke kommer til å gi Rosenborg en lett match, selv om han har et sterkt forhold til klubben.

– Jeg er litt ambivalent med en fot i begge leirene, men de skal få spille for avansementet. Vi skal ikke gi oss uten sverdslag.

Samtidig poengterer han at det er en utfordrende oppgave å skulle slå et eliteserielag for en 3.-divisjonsklubb.

– Det er klart at det blir kjempetøft, og det er en tempoforskjell her som bli helt avgjørende. Men hvis ikke jeg tror at det er mulig, så er det ingen som tror det.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.