NRK Meny
Normal

– Vi har prestert over evne

Nils Arne Eggen mener Rosenborg i år har prestert over evne.

Video Reax Eggen

Nils Arne Eggen mener RBK egentlig burde ha tapt flere kamper, både under Hamrén og han selv som trener.

Foto: Nyhetsspiller

Nils Arne Eggen mener Rosenborg-laget har spilt over evne i lang tid også før han tok over som midlertidig trener, skriver Adresseavisen.

Laget er ubeseiret i eliteserien, men mislyktes i mesterligakvalifiseringen og tapte også den første kampen mot Leverkusen i europaligaen. I tillegg ble det tap mot
1.-divisjonslaget Follo i NM-semifinalen, mens Vålerenga har knappet innpå to poeng i gullkampen.

Rade Prica sa at han underveis i kampen mot Strømsgodset søndag var redd for å tape, men Eggen mener Prica og co. ikke har noen grunn til å tenke i slike baner.

Tøft kampprogram

– Ut fra motstanderne vi har hatt, og særlig med det kampprogrammet vi har vært gjennom, mener jeg at vi har overprestert i år, sier han til Adresseavisen.

Eggen begrunner det blant annet med at Steffen Iversen og Rade Prica har vært mye skadd og har spilt lite sammen. Heller ikke sommerens overgangsvindu ikke gikk i den favør Eggen ønsket.

– Rosenborg har overprestert hele veien. Også mens Erik Hamren
var trener, sier han.

Roar Strand innrømmer at det er en viss usikkerhet i RBK-leiren etter de siste resultatene.

– Jeg har ikke fryktet for å tape, og etter hva jeg vet, er ikke dette noen gjengs oppfatning blant spillerne. Men vi er ikke så trygge som vi kan være.

– I det siste er det blitt for mye en og en i det offensive spillet vårt, sier Strand.

Roar Strand og Nils Arne Eggen.

Roar Strand har ikke spilt med ansgt for å tape.

Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix

Forsvarsposisjon

Veteranen mener ikke dette skyldes frykt eller omleggingen fra Hamrens defensive struktur til Eggens angrepsfilosofi.

– Ettersom vi er på toppen, vil Rosenborg alltid være i forsvarsposisjon. Det er langt enklere å være en utfordrer, sier Eggen om situasjonen.

For RBK-treneren var det viktig å gjøre et forsøk på å legge vekk usikre tanker under det spillemøtet trønderne hadde før treningsøkten.

– Vi har et alle tiders utgangspunkt. Vi leder serien med fem poeng og har Vålerenga på hjemmebane, men aller først har vi sjansen til å jevne ut starten vår i europaligaen, var omkvedet på Lerkendal mandag.

Hva tror du? Vil Rosenborg klare å holde unna for Vålerenga i gullstriden? Si din mening i kommentarfeltet.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.