– Planen var aldri å ta livet av folk

40-åringen som er siktet for mordbrann må sitte fire uker i varetekt.

Gårdsbrann Inderøya

BRANT NED: Fjøset på Inderøya brant helt ned mandagskveld.

Foto: Borgar Sagbakken/NRK

Førtiåringen som er siktet etter mordbrannparagrafen etter fjøsbrannen på Inderøy, ble klokken 13 i dag fremstilt for varetektsfengsling.

I ettermiddag kom kjennelsen om at han blir varetektsfengslet i fire uker. Dette var i tråd med politiets begjæring og den siktede har akseptert kjennelsen.

Gårdsbrann Inderøy

DØMT: Den siktede 40 åringen er dømt til fire ukers varetekt etter dagens fenglingsmøte.

Foto: Borgar Sagbakken/NRK

– Vi begrunnet fengslingen med gjentakelsesfaren. Den siktede er dømt for lignende forhold før og vi vurderer fengslingen ut ifra at dette er en alvorlig kriminell handling. Det er opptil 21 års fengsel dersom man bli dømt i mordbrann, så på grunn av en så alvorlig strafferamme på disse forholdene ble kjennelsen slik, forteller politiadvokat Kåre Sverdrup.

Han forteller at fengslingsmøtet gikk fint, og at den siktede ikke motsatte seg noe underveis.

– Det kommer til å bli en rettsak før jul, og i mellomtiden vil politiet få kunne holde ham i fengselet i Trondheim, sier Sverdrup

Vanskelig pågripelse

Selve arrestasjonen var noe problematisk og 40-åringen er derfor også siktet for andre forhold som vold og trusler mot offentlig tjenestemann, promillekjøring og for å ha unnlatt å stanse til kontroll.

Leif Gundersen

NEKTET Å STOPPE: Leif Gundersen forteller om den vanskelige pågripelsen av den siktede.

Foto: Karin Jegtvik / NRK

– Vi prøvde å stoppe ham på E6 etter påtenningen, men han nektet å stoppe på vårt signal. Dette førte til en bilforfølgelse, men ved hjelp av en annen politipatrulje fikk vi stoppet ham. Under arrestesjonen ble han såpass voldsom mot tjenestemennene at vi så oss nødt til å anmelde. Selv om det var alvorlig, ble ingen skadet, forteller etterforskningsleder Leif Gundersen.

Alle disse lovbruddene skal ha skjedd samme kveld som brannen.

Den siktede erkjente straffeskyld for alle punktene unntatt mordbrannparagrafen under fengslingsmøtet, melder adressa.no.

Ville ikke drepe

– Planen min var aldri å ta livet av folk. Jeg har et godt forhold til de som bor der, forteller den siktede under fengslingsmøtet, skriver adressa.no.

Det kom også frem under fengslingsmøtet at motivet for brannen var at 40-åringen var sint på fjøseieren.

40-åringen er tidligere dømt for lignende forhold.

Etterforskningsleder Leif Gundersen forteller at samme mann ble dømt for tre brannstiftelser i 2004. Da ble mannen dømt til 10 måneders fengsel og måtte betale over 900 000 kroner i erstatning til huseiere og forsikringsselskap. Han var også da siktet for mordbrann, men ble ikke funnet skyldig.