– På Lerkendal skal vi være best

Kåre Ingebrigtsen med klare forventinger til helgens Tippeliga-oppgjør.

Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen tror grepene laget har gjort på treningsfeltet denne uka gjør Rosenborg-gutta mer forberedt til Sarpsborg-kampen enn de var forrige helg.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Forventningene til lørdagens kamp er at vi skal være laget som bestemmer. Her på Lerkendal er det vi som skal være best, og det prøver vi bestandig på å være, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg tar imot Sarpsborg 08 på lørdag, og Ingebrigsten sier at laget har gjort klare valg på treningsfeltet for å være så godt forberedt som mulig.

– Vi har fått trent bra denne uka og fått sluppet litt opp, slik at vi skal være litt friskere og piggere i beina til kampen, sier RBK-treneren.

Han mener laget har forberedt seg godt siden oppgjøret mot Bodø/Glimt forrige lørdag.

– Vi trener mindre nå. Før hadde vi ofte doble økter i treningsuka, og det har vi ikke nå lengre. Nå trener vi en gang om dagen, og slipper litt opp, så håper vi på å få litt mer sprut i beina.

To kamper i løpet av fem dager

Allerede på onsdag skal RBK spille kvalifiseringskamp mot Norrköping i Champions League. Selv om det blir tett mellom kampene, fortviler ikke Ingebrigtsen av den grunn.

– Spillerne synes det er mye bedre å spille kamper enn å trene, så vi har gledet oss lenge til å komme til denne delen av sesongen.

Ingebrigtsen sier de er forberedt på å spille kamper både lørdag og onsdag, og har planen klar dersom det blir Europaspill langt ut i desember

– At vi har kamper som kommer tett opp i hverandre gjør ingenting. Men vi kommer i perioder til å rotere på laget, for det blir mye belastning. Vi er ikke så mange i a-troppen, så vi trenger alle vi har, og nå får alle spilt utover, sier «Bruttern».

Bare Hansen ute

– Nå er André Hansen den eneste som er skadet, mens resten er frisk, noe som er veldig bra.

Han er også fornøyd med at Yann-Erik de Lanlay virker å være spilleklar.

Kåre Ingebrigtsen

Ingebrigtsen er fornøyd med at «Yanni» er klar til helgens oppgjør.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Yann-Erik er tilbake, og er med i troppen på lørdag, forteller RBK-treneren.

» Friskmelder de Lanlay

Selv om Ingebrigtsen er klar på at de skal være best i helga, mener han presset er på Odd, som jakter på førsteplassen bak Rosenborg

– Det handler mer om at Odd må ta poeng for å ta oss igjen, enn at vi må ta poeng for å holde de unna. Vi tenker ikke på det, men vi skal vinne hver fotballkamp, og tenker ikke så spesielt mye på de andre, avslutter han.