NRK Meny
Normal

By Rise: – Overraskende, men spennende valg

Tirsdag kveld ble det klart at Per Ciljan Skjelbred blir ny landslagskaptein etter Brede Hangeland. Det er et smart valg, ifølge tidligere assistent på landslaget Ola By Rise.

Montasje

På søndag ble Per Ciljan Skjelbred henta tilbake til Hertha Berlin. På mandag fikk han kapteinsbindet av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad/Montasje / NTB scanpix

Per Ciljan Skjelbred har bare spilt 23 landskamper, men er likevel Norges nye landslagskaptein. Kanskje overraskende for mange, men tidligere Rosenborg-trener og assistent på landslaget Ola By Rise tror at Skjelbred er et fornuftig valg som ny kaptein.

– Måten Skjelbred har taklet motstanden han har møtt i Tyskland, viser at han er en stayer og at han har evnen til å dra andre med seg, sier By Rise.

Testes mot England

Onsdag får midtbanespilleren testet lederferdighetene mot Englands stjerner med kaptein Wayne Rooney i spissen. By Rise tror Skjelbred tar den oppgaven på strak arm.

– Per er en fantastisk fyr. Han har ble hentet frem som et veldig ungt talent tidlig, men fikk en del motstand som har kostet ganske mye. Måten han har møtt den motstanden i Tyskland tror jeg er en av de tingene som har fått Per-Mathias Høgmo til å velge Per, sier tidligere assistent på landslaget Ola By Rise.

LES: Ciljan brakk hånden

Flere kandidater

Skjelbred er førstevalget. Dersom Hertha Berlin-profilen ikke kan spille vil Tarik Elyounoussi eller Tom Høgli vikariere for 27-åringen.

– Ut fra det materialet han har til rådighet kunne han valgt både Tom Høgli og Vegard Forren. I og med at det ikke er noen som peker seg helt klart ut som en naturlig leder, valgte Per-Mathias Høgmo et aktivt og overraskende valg for noen. Jeg ser mange gode argumenter for at det valget kan bli vellykket, sier Rise.

LES: Rooney om Mats Møller Dæhli: – Han er talentfull

Kjenner Per godt

Per-Mathias Høgmo var Rosenborg-trener da stortalentet Skjelbred brakk beinet i mesterligamøtet med Olympiakos i 2005.

Skjelbred kom tilbake og gikk etter hvert fra Rosenborg til Hamburg. Der fikk han minimalt med spilletid, men har nå etablert seg som fast inventar på hovedstadslaget Hertha Berlin.

– Han har gjennom karrieren vist at han kan takle motgang. Han er i stand til å stå støtt i utviklingsløpet. I dette laget med svært lav snittalder, har spillerne en de kan se opp til, sa Høgmo på gårsdagens pressetreff.