– Han har toppformen inne før VM

Frode Estil tror Petter Northug har full kontroll på formen, selv om skikongen skuffer i Tour de Ski.

Frode Estil og Petter Northug

Frode Estil tror Petter Northug kommer i form etter Tour de Ski. Her er Northug på hviledagen i touren på tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum/Gorm Kallestad / Scanpix

Litt over én måned før VM i Holmenkollen tror skiveteran Frode Estil at formen til Petter Northug kommer til å bli bedre.

Den gamle Northug-mentoren mener at folk ikke behøver å bekymre seg over resultatene til 24-åringen i Tour de Ski.

– Jeg tror han kommer til å være i toppform, i hvert fall når Tour de Ski er ferdig. Petter mangler ikke så mye, så for han tror jeg det ser greit ut, sier Estil til NRK.no.

– Mangler én løper til i toppen

Sammen med Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard var Estil en del av den norske langrennseliten som lenge dominerte i løypa på herresiden.

Nå har tidene forandret seg, og i Tour de Ski er Northug beste nordmann blant gutta med sin 7. plass.

– Slik som det er nå er man veldig avhengig av at Petter presterer bra, siden det ikke er noen andre som er gode nok til å kjempe i toppen. Når Petter da ikke er helt i slag så blir det litt dårlig, sier Estil.

I verdenscupen har Norge 11 løpere mellom 30. og 70. plass. Det er det dårligste laget har prestert siden 1981.

– Norge mangler én løper til som kan være helt i toppen, sier Estil, og tenker på Northug som bærer mye av medaljeforventningene for herrelandslaget.

Ikke over i Tour de Ski

Etter en hviledag er det nå klart for å starte på siste del av Tour de Ski, og Estil tror at Northug fortsatt kan klare å skaffe seg en god sluttplassering i touren.

– Han er kanskje ikke i samme kalasform som på denne tiden i fjor, men i dag er det skøytesprint og det er noe som passer Petter veldig bra. Hvis han er på pallen i dag, så er han plutselig på skuddhold igjen, sier han.