NRK Meny
Normal

– Når jeg lager mat, har jeg mamma på Facetime

Skotten Liam Henderson stortrives på lån i Rosenborg, til tross for at han må lære seg å lage mat og vaske gulv og klær selv.

Rosenborgs Liam Henderson jubler etter å ha scoret 3-1-målet mot Start på Lerkendal

SCORET: Rosenborgs Liam Henderson jubler etter å ha scoret 3-1-målet i eliteseriekampen mellom RBK og Start på Lerkendal stadion.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

I et intervju med BBC Scotland forteller 19-åringen om opplevelsen med å komme til Trondheim - og å bo for seg selv.

– Det å flytte inn i en leilighet er et stort steg. Det har vært bra, jeg lærer meg å lage mat og vaske gulv og klær, forteller midtbanespilleren til BBC Scotland.

– Når jeg lager mat, har jeg mamma på Facetime, og hun forteller meg hva jeg skal gjøre.

Ikke ensom

Celtic manager Ronny Deila

AVGJØR: Det var Celtic-manager Ronny Deila som fikk Henderson til å reise til Norge og Rosenborg. Samme mann kan fort avgjøre om Henderson skal bli her lenger enn de tre månedene lånekontrakten varer.

Foto: Danny Lawson / Ap

Siden Henderson kom til Rosenborg i mars, har han startet cupkamper og kommet inn som innbytter i seriekamper. Han har imponert og også scoret tre mål.

– Det er en kultur for svært hardt arbeid her borte, veldig likt hjemme. Jeg lærer nye ting hver dag, sier Henderson.

Selv mener han det å bo for seg selv gjør ham mer voksen. Ensom har han ikke vært.

– En av de andre spillerne bor like ved meg, og vi har gått ut for å spise sammen og på kino sammen, forteller Henderson.

Utvikling

Hjemme i Skottland er 19-åringen ansett som et kjempetalent, men foreløpig litt for «uferdig», ifølge BBC Scotland.

Det var Celtic-manager Ronny Deila som blinket seg ut Norge og Rosenborg som destinasjon for et låneopphold.

– Han så det alltid som et ledd i min utvikling. Fra starten av sa han at jeg burde dra hit, få erfaring og spille kamper, sier Henderson selv om Deilas plan.

Et vesentlig poeng er at Rbk og Celtic spiller nokså likt.

– Målet for meg og treneren er at jeg skal komme tilbake bedre trent, raskere og som en jevnt over bedre spiller, forklarer Henderson.

(Saken fortsetter under bildet)

Rosenborgs skotte Liam Henderson har funnet seg godt til rette i Trondheim.

VIDEO: Liam Henderson legger ikke skjul på at han trives i Trondheim.

Stoler på Deila

– Jeg visste hva jeg gjorde da jeg dro hit - alt er for min egen utvikling og for fremtiden. Jeg var fornøyd med å spille en rolle i serien og jeg ser for meg å spille for Celtic i mange år fremover. Det er planen, og forhåpenligvis kommer jeg til å være involvert i kommende lag som vinner serien, sier Henderson.

Skotten skal i utgangspunktet tilbake til Celtic når den tre måneder lange lånekontrakten med Rosenborg går ut, men Rbk jobber for å forlenge oppholdet. Hvis Ronny Deila mener det er den beste løsningen, godtar Henderson det.

– Jeg stoler 100 prosent på ham. Jeg har det bra her. Det har vært en kjempefin erfaring så langt, avslutter 19-åringen.