NRK Meny
Normal

– Nå har vi en ansatt som vi må ta vare på

Den ansatte som brukte gressbrenneren som startet brannen ved Ringve Museum blir nå fulgt opp, sier direktøren ved museet.

Ringve

En gressbrenner startet brannen ved Ringve museum.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Nå har vi spesielt én ansatt som har det vanskelig og som vi må ta vare på på best mulig måte, sier museumsdirektør Ivar Roger Hansen på en pressekonferanse onsdag kveld.

Rundt halv fire onsdag ble det klart at en ugressbrenner var årsaken til at brannen oppsto på museet mandag formiddag. Etter tekniske undersøkelser, vitneavhør og gjennomgang av videoopptak konkluderte politiet med at brannen startet som følge av varmt arbeid på stedet.

Hansen

Ivar Roger Hansen sier den ansatte blir tatt vare på.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

En propanbrenner laget for nedsviing av ugress ble brukt på stedet hvor brannen startet, kort tid forut for brannen. Politiet konkluderer med at dette har ført til antenningen av bygningen.

– For oss er dette en tragisk hendelse, som skyldes uheldige metoder for å fjerne gress. I dette tilfellet skjedde det en beklagelig feilvurdering når det gjaldt nærhet til husveggen og murens lave høyde, sier Hansen.

Takker brannvesenet

– Jeg vil si at midt oppi dette er vi svært takknemlig for at de ansatte fulgte alle rutiner og prosedyrer når brannen oppsto, sier Suzette Paasche, administrerende direktør for Museene i Sør-Trøndelag (MiST).

– Vi vil rette en veldig stor takk til brannvesenet og politiet, legger Paasche til.

Vanntåkeanlegget som var installert i bygningen hindret brannen i å spre seg. Paasche sier hun er takknemlig for investeringen museet gjorde i 2009.

– Vi installerte et vanntåkeanlegg i 2009, det er vi svært glade for i dag, fordi vi har fått tilbakemelding av brannvesenet at det hjalp veldig.

– Nytt perspektiv

– Anlegget vi har installert er i hovedsak laga for branntilfeller som oppstår innendørs, så her har vi en uheldig situasjon, siden denne brannen oppsto utendørs, sier Paasche, og får støtte av Hansen.

Ved Ringve Musikkmuseum legger vi vekt på sikkerhet og har mange rutiner får å unngå slike hendelser. Dessverre gir ikke dette 100 % sikring mot ulykker. Denne hendelsen gjør at vi må se på brannsikring i et helt nytt perspektiv, fastslår direktøren.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.