– Munch skulle ha malt målet mitt

Pål André Helland skulle ønske Edvard Munch hadde vært i live, slik at mesteren kunne ha malt målet hans mot Sarpsborg 08.

Pål Andre Helland var fornøyd med målet sitt mot Sarpsborg08...

Pål Andrè Helland syntes seieren mot Sarpsborg 08 smakte godt.

Rosenborg vant kampen 3-2 søndag kveld. Helland er utrolig fornøyd med sitt eget mål etter 59 minutter.

– Det er synd at Munch har strøket med, hvis ikke skulle han fått malt det. Eller Wergeland eller noe, for det var «Brudeferd i Hardanger»-verdig det, altså, ler Helland.

Rosenborg scoret tre mål på dødball hjemme mot Sarpsborg 08. Det er sjelden vare i Trondheim.

– Det er fint, det. Vi har blitt kritisert for å være dårlig på dødball. Det her var for at Hoftun skulle få beholde jobben sin som dødballansvarlig, sier Helland.

Deilig å vinne

Sarpsborg 08 viste styrke i første omgang av kampen i går kveld. Pål Andrè Helland syntes ikke starten av kampen ikke var noe å skryte av.

– Jeg håper de sletter den førsteomgangen fra DVD-samlinga, for det var et stort mørkt hull der. Det viser at det er karakter i laget når vi klarer å heve oss. De som har spilt fotball vet at det er utrolig vanskelig å heve seg såpass fra en omgang til en annen, sier Helland.

Seieren på Lerkendal smakte godt, og Helland ble hes av feiringen foran tribunen etter kampen.

– Det er så deilig å vinne når du føler du holder på å gir den vekk i første omgangen. Vi kommer oss til 2-1, så kommer de med en kjempescoring og da får vi oss en i trynet, noe som er en moralknuser. Men vi kjører på og får en fortjent scoring med målgeita Søderlund på slutten. Når det sitter langt inn er det utrolig godt å vinne fotballkamper.