– Markus gir oss større muligheter

RBK-trener Jan Jönsson kan allerede ha funnet Annan-erstatteren.

Video Markus Henriksen skal bli den "nye" Annan

Markus Henriksen sier han gjerne tar utfordringen som defensiv midtbanespiller. Det kan spare Rosenborg for et dyrt spillerkjøp.

– Det blir litt mer defensivt ansvar på meg, men Janne vil at jeg skal være med framover også, og jeg synes det har fungert veldig bra hittil, sa Markus Henriksen etter seieren over Spartak Moskva i Copa del Sol.

18-åringen storspilte som defensiv midtbane, og beroliget mange av de som er bekymret for hvordan salget av Anthony Annan vil påvirke laget.

– Dette gir oss mye større muligheter, sier RBK-trener Jan Jönsson, etter å ha sett Henriksen i Annan-rollen.

– Kan jobbe videre med Markus

Han har flere ganger sagt at klubben er på spillerjakt, og etter at Annan gikk til tysk fotball har behovet for nye spillere økt betydelig.

Nå kan Markus Henriksen være løsningen på Jönssons utfordring med å skaffe et nytt, solid midtbaneanker.

– Vi behøver ikke å stirre oss blinde på den type spillere i hvert fall. Vi kan jobbe videre med Markus der hvis det ikke dukker opp noe annet interessant, sier treneren til NRK.no.

Tar gjerne utfordringen

Jan Jönsson

Jönsson kan slippe mye hodebry dersom han velger å bruke Henriksen i Annan-rollen. Svensken sier at han ikke primært er på jakt etter en ny defensiv midtbanespiller.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Henriksen var fjorårets store komet i eliteserien. Han ble en viktig spiller for seriemesterne, scoret sju mål og havnet på en liste over verdens 100 største talenter.

Ungguttens offensive ferdigheter blir fortsatt viktig dersom Jönsson bestemmer seg for å bruke han som Annans erstatter.

– Det blir litt annerledes der enn med Anthony. Jeg vil ha han fram på banen i noen tilfeller, og da bruker han sin fotballklokhet og tar de mulighetene som kommer for langskudd og gjennombrudd, mener Jönsson.

Selv sier Henriksen at den nye oppgaven er en utfordring som han gjerne tar.

– For meg så er det egentlig akkurat det samme. Når vi spiller 4-4-2 så liker jeg veldig godt å være den defensive der, sier 18-åringen.