NRK Meny
Normal

– Mange vil smake øl og akevitt

Tre tidligere idrettsutøvere er Trondheims ambassadører på VM-standen i Cancún i Mexico hvor trønderhovedstaden kjemper om å få Ski-VM i 2021. Mange vil også smake norsk øl og akevitt.

Trondheimsambassadører

Jørgen By Breivik, Ingvild Farstad og Maria Strøm Nakstad er på plass i Cancún for å skape god stemning rundt Trondheims VM-søknad.

Foto: Jøte Toftaker/NRK

Trondheim bruker fire millioner kroner på å være til stede på FIS-kongressen i Mexico for å prøve å få Ski-VM til Trondheim om fem år. På torsdag blir det avgjort om byen får en reprise på VM i 1997.

– Har en god sjanse

– Folk flest er innom oss for å føle på stemningen. Jeg tror Trondheim har en god sjanse, selv om en del holder Oberstdorf som favoritt, sier en av trondheimsambassadørene, Ingvild Farstad til NRK.

I tillegg er også Planica med i kampen om Ski-VM i 2021. Farstad er sammen med Jørgen By Breivik og Maria Strøm Nakstad Trondheims ansikter utad på standen i Cancún hvor FIS-delegatene er på plass.

– Vi skal skape god stemning og et engasjement rundt et VM i Trondheim i 2021. Vi skal skape internasjonal entusiasme, sier Maria Strøm Nakstad.

Delegasjonen fra Norge teller til sammen ti personer, og de jobber nå med å overbevise FIS slik at de legger mesterskapet til Trondheim.

Hopper i Granåsen

– Så langt har det vært hektisk, men veldig artig å stå her. Jeg håper det blir sånn de tre dagene vi skal være her. Det er veldig mye folk, og veldig mange som vil smake nydelig sjømat som vi byr på. De får også 3D-briller og får prøve seg på hopping i Granåsen. Her vild et skje mye, sier den tidligere langrennsløperen fra Trondheim.

Mandag formiddag lokal tid åpnet konferansen offisielt, og representantene ved den norske standen håpe de vil overbevis FIS' representanter om at mesterskapet bør holdes på norsk jord.

Øl og akevitt

– Det er veldig spennende å få være med på dette, men det er også utfordrende. Noen er jo bare interessert i øl og akevitt, mens andre vil smake sjømat og høre om det politiske rundt det å arrangere et Ski-VM, sier en annen trondheimsambassadør, Jørgen By Breivik.

Søknadsprosessen har vart i flere år, og prosessen rundt den har ifølge trondheimsrådmann Morten Wolden, kostet 4,2 millioner kroner.

– Det koster penger, men ikke veldig mye, Det er veldig god reklame for både Trondheim og Norge, sier Wolden.