NRK Meny
Normal

Vil skape et topplag i Trondheim

På 80- og 90-tallet ledet han håndballjentene til OL og VM-medaljer. Nå jobber Sven Tore Jacobsen for at Trondheim igjen skal få et topplag i norsk herrehåndball.

Sven Tore Jacobsen

Håndballtrener Sven Tore Jacobsen.

Foto: NRK

Onsdag detonerte Sven Tore Jacobsen og 1. divisjonslaget Kolstad en cupbombe da de slo regjerende seriemester Elverum borte.

– Det er klart at det er en ekstra god følelse som du har med deg litt lenger enn normalt. Utover dagen i går begynte jeg å forberede meg både på treninger og kamp, vi har kamp allerede på søndag, sier Sven Tore Jacobsen.

Målet er opprykk

Han trener Kolstad i 1. divisjon, og målet er klart: Opprykk. Ifølge Jacobsen er det litt tidlig å si om Trondheim igjen får et topplag i herrehåndball.

– Men vi er godt i gang. Serien har vi startet med to seiere og i cupen er vi fortsatt med, så det er håp.

– Hvorfor er det så viktig for Trondheim å få til et topplag?

– Det er både en kjempeinteresse i byen for herrehåndball, og mange av de yngre gutta trenger å ha noen å se opp til. Historisk har vi produsert veldig mange gode talenter, og det ser vi jo nå også. Vi som 1. divisjonslag er vel det laget i Norge som har flest representanter på de forskjellige landslagene, og da fortrinnsvis de yngre landslagene. Det at de har noen som kan vise veien er fantastisk viktig.

Legendarisk trener

Sven Tore Jacobsen jubler etter seieren i bronsefinalen over DDR

VM i Nederland i 1986: Sven Tore Jacobsen jubler etter seieren i bronsefinalen over DDR.

Foto: NTB / SCANPIX

Sven Tore Jacobsen ledet det norske kvinnelandslaget i håndball fra 1984 til 1993, og tok laget til to OL-sølv og to VM-bronser.

Mye har forandret seg siden den gangen

– For meg er den en helt annen situasjon i og med at jeg ikke lever av dette på fulltid, men også er litt lærer ved siden av og driver med gård og litt småtteri.

– Håndballen som sådan har utviklet seg voldsomt på tempo, på teknikk og hver enkelt spillers ferdigheter, så det er en enorm utvikling.

Stegavik: –Han er veldig nøye

Steffen Stegavik sier Sven Tore Jacobsen er svært flink til å motivere spillerne til å prestere når de skal prestere.

Dessuten beskrives han som veldig nøye.

– Det har vi sett nå når han fått en Facebook-konto, på den lokale siden vår peiser han på med masse individuelle mål og mål for treningen. Det er veldig nøye, men det er sånn det må være for at vi skal ta steget videre.

– I fjor brukte vi mye tekstmeldinger, og i år har Facebook kommet også for meg. Jeg har strittet i mot i det lengste, men det er et fantastisk verktøy når man er i gang med å bruke det, sier Sven Tore Jacobsen.