NRK Meny
Normal

– Må kvitte oss med «Stabæk-komplekset»

Erik Hoftun spår et tøft oppgjør mot overraskelseslaget Stabæk. Rosenborg reiser til Nadderud for å revansjere de to tapene fra i fjor.

Kåre Ingebrigtsen

Rosenborg, Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har hatt en solid innledning på sesongen. På mandag er det toppkamp mot Stabæk.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det er et revansjelystent Rosenborg som reiser til Nadderud på mandag.

Stabæk slo RBK i begge kamper i fjorårets sesong. På fotballens nasjonaldag 16. mai, ydmyket laget fra Bærum trøndere på deres egen hjemmebane, Lerkendal. På Nadderud i den andre kampen knuste Stabæk RBK og vant komfortabelt 4–1.

Molde - Stabæk

Stabæk har imponert i årets sesong. Her fra 3–3 kampen mot Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi frykter ingen, men vi har stor respekt for det Stabæk har gjort så langt i år. Både det trener, Bob Bradley står for og det spillerne deres har prestert. Statistikker er til for å brytes, og det har vi tenkt å gjøre noe med på mandag, sier assistenttrener i Rosenborg Erik Hoftun.

–Vi slet med dem i fjor, men slo dem i oppkjøringen til årets sesong. De er gode på kontringer, men vi må vise at vi er et bedre lag å kvitte oss med «Stabæk-komplekset», fortsetter Hoftun.

LES: – Stabæk får ikke tre poeng på mandag
LES: Nå er Stabæk gullkandidater

Må erstatte Selnæs

RBKs midtbanestrateg Ole Selnæs må stå over kampen mot Stabæk på grunn av tre gule kort. Hoftun forteller at trønderne har en plan for hvordan de skal komponere midtbanen.

– Selnæs er en viktig spiller for oss og har prestert på et meget høyt nivå denne sesongen. Så klart blir han savnet, men vi skal løse det med et godt alternativ, sier Hoftun.

Etter hva NRK forstår overtar trolig Mike Jensen plassen til Selnæs som soner for gule kort. Skotske Liam Henderson tar plassen til Jensen på indreløperen.

LES: Søderlund før toppkampen: – Stabæk kommer til å rakne

Bøttet inn mål

Søderlund

Alexander Søderlund har vært i kjempeform denne sesongen. Spissen har scoret ti mål på ni kamper.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

På mandag møter eliteseriens beste angrepslag ligaens beste forsvarslag. Rosenborg har bøttet inn med mål og står med 31 scorede mål på ni kamper.

Stabæk har vært bunnsolide defensivt og kun sluppet inn seks mål på ni kamper.

– Jeg synes Stabæk har vært såpass solide og har et godt fundament. De er et godt kontringslag. Vi er veldig fornøyde med at vi skaper mange målsjanser og scorer mange mål. Både Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Alexander Søderlund er gode avsluttere. I tillegg har vi målfarlige spillere i midtbaneleddet, sier Hoftun.

LES: Strandberg på eksklusiv gratisliste

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.