NRK Meny
Normal

– Lokalsamfunnet er i sjokk

Folk i Snåsa er sterkt preget etter dødsfallene. Spesialenheten har nå gjennomgått overvåkingsmaterialet fra varetekten.

Snåsa er sterkt preget etter to dødsfall

Snåsa er preget av dødsfallene den siste uken.

– Det rammer et lite lokalsamfunn hardt. Først og fremst tenker jeg på familien som har mistet både foreldre og besteforeldre på en tragisk måte, sier ordfører i Snåsa, Vigdis Hjulstad Belbo.

Begge de avdøde var tilknyttet kommunen, og Atle Fjerstad var en kjent politiker i kommunen.

– Det er folk som er godt kjent i bygda og som deltar i mye av det som skjer, sier varaordfører Rangnheid Ona-Hauffen.

– Det var et sjokk for bygda, noe ingen hadde forventet. Det kan ta lang tid før samfunnet kommer i normal gjenge etter disse hendelsene.

– Hadde stor familie

Et kriseteam på 18 personer er opprettet for å ta hånd om de pårørende.

– Det er åtte familier som til nå har fått krisehjelp, men det er vanskelig å si hvor mange som er berørt. De hadde en stor familie og et stort nettverk i kommunen, sier rådmann, Truls Eggen.

Mandag åpner skolene og barnehagene i Snåsa, og kommunen hadde sandag kveld et møte med de ansatte for å forberede dem på hva som situasjoner som kan oppstå.

Klar oppfatning av hendelsen

– Vi har en klar oppfatning av hva som er årsaken til at kvinnen døde i politiets varetekt, sier Terje Aas, leder Spesialenheten for politisaker i Midt-Norge.

De har nå gjennomgått logger, overvåkingsopptak og gjennomført avhør av politifolk som var tilstede da kvinnen døde. Men det er først når obduksjonsrapporten kommer at politiet vil offentliggjøre dødsårsaken. Aas sier de vil gå ut med dødsårsaken ganske raskt.

Spesialenheten for politisaker vil nå undersøket om etaten har brutt rutiner og regelverk.

– Vi undersøker nå om det er gjort noe klanderverdig fra politiets side. Om det er tilfellet må vi vurdere om det er av så alvorlig grad at det er straffbart, sier Aas.

Fikk tips fra tredjeperson

Det ble ikke fattet mistanke om noe kriminelt etter at Atle Fjerstad onsdag ble funnet død. Først etter at politiet fikk tips i saken torsdag, ble det bestilt obduksjon og opprettet kriminalsak.

– Etter hvert utover torsdag fikk politiet øvrige opplysninger i saken som gjorde at alvorlighetsgraden i saken økte, sier politiadvokat Jørgen Aunet til Trønder-Avisa.

Politiet ønsker flere tips i saken.