– Lerkendal har blitt et fort

Over et år har gått siden Rosenborg sist tapte på Lerkendal, og trener Kåre Ingebrigtsen tror ikke noen gleder seg til å spille i trøndernes storstue.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen sier Lerkendal har blitt en frykta arena.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Rosenborg har ikke tapt en kamp på Lerkendal siden Sligo Rovers fikk med seg 2-1 fra Trondheim 17. juli i fjor.

Det mener Kåre Ingebrigtsen blir en viktig faktor når klubben tar fatt på innspurten i serien.

– Det gjør mye med selvtilliten vår. Vi føler oss trygge og gode når vi er hjemme på Lerkendal, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Ikke mange gode opplevelser

– Det hjelper oss til å gjøre det til en fryktet arena. Lerkendal er det fortet vi har bygd. Vi kommer sikkert til å tape en kamp på Lerkendal før eller siden, men det blir ikke fryktelig mange, legger Ingebrigtsen til.

Til helga blir det stinn brakke når serietreer Vålerenga gjester Lerkendal. Ingebrigtsen mener trykket fra stadion har hjulpet mye i året uten tap.

– De fleste sier det er greit å spille foran så mange folk, men det er ikke mange som har fått en god opplevelse på Lerkendal i en annen drakt enn Rosenborg sin.

Avgjørende kamper

I tillegg til Vålerenga denne helga, kommer serietoer Stabæk til Lerkendal den 13. september.

– Vi er bedre enn begge de to lagene. Vi har det høyeste toppnivået i Eliteserien. Men vi vet at det ikke skal mye til før vi får trøbbel. Det er mange kamper igjen, og Stabæk og Vålerenga har sett solide ut, sier Ingebrigtsen, og legger til:

– Det er avgjørende kamper, men over de kampene som er igjen så mener at vi er sterkest og kommer til å ta flest poeng.