– Lei oss for at det har hendt

Ordførerne i Namsos og Overhalla er rystet over voldsvideoen som viser en ung syrisk mann som blir slått ned i bakken av en ungdomsgjeng.

Vold i Namsos

En video som viser en voldsepisode i Namsos ble spredt på sosiale media denne uka.

Foto: Privat

– Det er en trist episode som har skjedd, og vi er lei oss for at det har hendt i Namsos, sier fungerende ordfører Randi Dille i Namsos til NRK.

Mannen som ble utsatt for vold i videoen er en flyktning fra Syria som er bosatt i Overhalla, men hendelsen skjedde i Namsos 5. juli.

Randi Dille, fungerende ordfører i Namsos
Foto: Espen Sandmo / NRK

– Vi har aldri hørt at det har vært noe galt med miljøet her. Vi er veldig god på integrering. Vi tar i mot mange flyktninger hvert år og mange vil til Namsos, forteller Dille.

Tar sterk avstand

Syreren er mindreårig og kom til Norge uten foreldrene. Han blitt tatt hånd om av flyktningetjenesten etter hendelsen. Han anmeldte voldsepisoden dag det skjedde.

Også ordføreren i Overhalla fikk i dag tidlig oppdateringer om hendelsen fra kommunen og flyktningetjenesten.

– Jeg tar sterk avstand fra volden som vises i den videoen. Fokuset vårt er nå er på at gutten har det bra, sier ordfører Per Olav Tyldum til NRK.

Han er nå opptatt av at gutten skal bli godt ivaretatt av kommunen.

Erkjente straffeskyld

Politiet tok i går inn to menn til nye avhør i går etter at de ble identifisert i videoen som har blitt delt på sosiale media.

– Vi avsluttet avhør i går kveld med en mann i går og vedkommende som vi snakket med erkjente voldshandlingen, sier Erling Lundstadsveen til NRK.

Den siktede mannen ble pågrepet i går og sluppet ut etter avhør. Samme mann ble også avhørt etter hendelsen tidligere i juli, men erkjente da ikke straffeskyld.

– Det skal ha vært en konfrontasjon som utløste episoden. Den siktede mannen mener at ingen ting rasistisk lå bak voldsepisoden, sier Lundstadsveen.

Etterforsker videre

Politiet kommer nå til å etterforske for å finne motivet bak episoden. Mannen selv mener bakgrunnen for volden var rasistisk.

– De slo meg fordi jeg er utlending. De slo meg fordi jeg ikke var fra Namsos, og er mørk i huden. Jeg hadde aldri sett de guttene før og jeg hadde ikke gjort dem noe som helst, sier syreren til Namdalsavisa.

Mannen ønsker å være anonym.