NRK Meny
Normal

– La Rockheim få egen festival

TV-produsent Stein Roger Bull vil gjøre Rockheim Hall of Fame større. Ett av forslagene er å lage egen festival rundt showet.

Rockheim

Å skape en festival rundt Rockheim Hall of Fame kan øke interessen, mener Stein Roger Bull.

Foto: Aslak Woo Ravlum

– Selv om showet sendes på TV så er ikke det alene nok i lengden, det må utvikles videre for å tilføres energi, understreker den anerkjente TV-produsenten Stein Roger Bull.

Bull har blant annet har regissert filmen Bør Børson II og tv-serien Blindpassasjer. Han har vært sjef for NRK2, og i 2005 ble han tildelt fagprisen under Gullruten.

Han var en av flere som sto på scenen hos Rockheim i dag.

Museet åpnet nemlig dørene for næringsliv, politikere og media, hvor målet med møtet var å få frem ideer om hvordan Rockheim skal utvikle seg videre.

Ser stort potensial

Stein Roger Bull

Stein Roger Bull snakket på Rockheim i dag.

Foto: Ståle Tønning / NRK

For fjerde år på rad skal nye artister innlemmes i Rockheim Hall of Fame, og i år er det DeLillos, Øystein Sunde, og Knutsen og Ludvigsen som skal æres.

Showet skal også TV-sendes for tredje år gang, men Bull har større planer.

– Jeg ønsker at Rockheim Hall of Fame skal bli for Trondheim det Amanda er for Haugesund, og Gullruten er for Bergen, sier Bull.

Bull ønsker at showet skal bli en årlig møteplass og festival, med konserter og faglig program som kan tilføre den energien et slikt show trenger.

– Uten den energien vil showet tappes og til slutt dø, sier han.

Bull ser for seg at eldre artister kan komme for å lytte til yngre, og samtidig komme med råd og nye ideer. Alt dette samtidig som at publikum hører på.

– Rockheim Hall of Fame har masse potensial, understreker han.

– Vi må markere oss mer

Sissel Guttormsen

Direktør ved Rockheim, Sissel Guttormsen.

Foto: Ståle Tonning / NRK

En ivrig tilhører til Bulls forslag, var Sissel Guttormsen som er direktør på Rockheim. Hun er enig i at Rockheim må bli mer synlig både regionalt i Trondheim, så vel som nasjonalt.

– Innspillene Bull kom med i dag er store og spennende tanker, som er besnærende å høre på. Spørsmålet er jo nettopp hvordan vi skal synliggjøre oss best mulig, sier hun.

Guttormsen understreker at Rockheim i utgangspunktet er et museum med et gitt samfunnsoppdrag, samtidig som hun er tydelig på at de ønsker utvikling.

– Skal vi ha mulighet til å komme oss dit vi ønsker, er vi nødt til å spille på lag med flere, sier hun.

Viktig støttespiller

Tore O. Sandvik

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik.

Foto: NRK

En en viktig medspiller i alt dette, er fylkeskommunen.

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, var også på dagens møte, og ser positivt på et mulig samarbeid med Rockheim fremover.

– Det er store muligheter for utvikling hvor vi kan ta i bruk byen vår, samtidig som vi hyller artistene som er innlemmet i Hall of Fame på en skikkelig måte, sier Sandvik.

Han understreker viktigheten av det ansvaret Trondheim er gitt.

– Vi skal forvalte denne viktige delen av norsk kultur på vegne av hele Norge, og det er vi stolte av. Samtidig er det klart vi bør øke bevisstheten til folk, og synliggjøre oss enda mer, avslutter Sandvik.