NRK Meny
Normal

Leksvik-ordfører: – Kunne vi gjort noe annerledes?

Bygda Vanvikan er fortsatt prega av barnedødsfallet onsdag. Kommunen spør seg om de kunne gjort noe annerledes før dødsfallet.

Sorg og fortvilelse i Leksvik etter barne-dødsfallet.

I kommunens ledelse har de brukt deler av dagen til å vurdere om hjelpeapparatet kunne handlet annerledes i perioden før dødsfallet.

Mens politiet leter etter spor som kan gi flere svar, er bygda preget av usikkerheten rundt dødsfallet. I kommunens ledelse har de brukt deler av dagen til å vurdere om hjelpeapparatet kunne handlet annerledes i perioden før dødsfallet.

Einar Strøm

Ordfører Einar Strøm i Leksvik kommune

Foto: Evind Aabakken / NRK

– Vi må jo stille oss spørsmålet om vi kunne gjort noe annerledes. Spesielt med tanke på alle de som har vært involvert med familien fra kommunens side. Noen sliter med dette temaet, sier ordføreren.

Han sier kommunen har vurdert tiltakene de gjør, slik at hjelpen skal bli best mulig fremover.

Noen forbedringer

Onsdag ble det kjent at et barn på ett år ble funnet død i Vanvikan i Leksvik i Nord-Trøndelag. Først ble far pågrepet og sikta i saken, mens mor hadde status som vitne. Senere ble også mor sikta i saken.

Ordføreren mener de har, fra kommunens side, håndtert saken godt, men han peker på noen forbedringer.

– Første dagen snakket vi ikke så mye med de ansatte om deres opplevelser, men det har vi gått gjennom nå, sier han.

Ordføreren mener de har gode beredskapsplaner og at det er viktig å både sikre informasjonen fra de berørte, men også å lære og evaluere i ettertid.

– Alle som har vært involvert i denne saken, både barnehage- og skoleansatte har snakket ut, sier han.

Alvorlig og trist

Dagen før barnet døde, var barnevernet på besøk hos familien. Foreløpig har ikke barnevernet ville kommentert hvorfor de var der.

– Det er enda tristere og alvorlig at begge foreldrene er siktet. Det har blitt tatt imot med både sorg og fortvilelse i Leksvik-samfunnet, sier ordfører Einar Strøm i Leksvik kommune.

Bygdens barnehageansatte var de som kjente barnet best. De har fått hjelp til å bearbeide reaksjonene og sorgen.

– Jeg synes de har taklet det hele fantastisk bra. Dette har vært en tung og vanskelig prosess, der alle har stilt opp. Det er selvfølgelig mye følelser ute og går, sier ordføreren.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal