– Kronprinsen får underholdning uansett vær

Uværet i Trøndelag fører til usikkerhet foran dagens verdenscuprenn i Grånasen, men arrangørene garanterer at det blir konkurranse.

Granåsen

Arrangørene håper ting går som planlagt i dag, tross det dårlige været.

Foto: Bent Lindsetmo

– Verdenscuprennet i kombinert går som planlagt uansett. Hopprennet som var i går er ment som en sikring hvis det er dårlig vær, så de skal uansett gå langrenn i dag, sier rennleder Erik Andresen.

Rennleder Granåsen Erik Andresen

Rennleder i Granåsen Erik Andresen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Hopprennet for kombinertgutta i stor bakke er ment å starte klokken 14.00 i dag. Klokken 16.00 skal de ut å gå 10 km langrenn. Raw Air starter klokken 17.00.

– Vi forholder oss til været og må bare vente å se hva som skjer. Slik det ser ut nå skal vinden løye og det blåser ikke så ille her i Granåsen. Vi håper ting går som planlagt, sier Andresen.

LES OGSÅ: Dette skjer i Granåsen under Raw Air

Kronprinsen kommer

Det norske kongeparets 25-årsjubileum.

Kronprinsen skal først besøke utstillingen «Tekno i bakken» og deretter følge kombinert-langrennet fra tilskuerplass, opplyser Kongehuset.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Arrangørene forventer at det kommer rundt 5–6000 tilskuere til kombinertrennet og Raw Air-åpningen i Granåsen i dag. Tidligere denne uken ble det også kjent at kronprins Haakon kommer for å følge rennet.

– Vi styrer ikke været, men vi kan love at kronprinsen får underholdning uansett vær. Så han trenger ikke å reise hjem tidlig, sier Andresen.

Busstrøbbel for Raw Air-hoppere

Flere skihoppere fikk i tillegg en stri ferd nordover mot Trondheim idag, da varmeapparatet streiket i en av bussene. Det var 7 grader inne i kjøretøyet da de finske, tsjekkiske og sveitsiske hopperne måtte bytte til pressebuss på Oppdal i Sør-Trøndelag.