NRK Meny
Normal

– Krekar kan få komme på kirkekaffe

KYRKSÆTERØRA (NRK): Folk i Hemne er stort sett positive til å få mullaen til bygda. Han er ønsket blant annet som treningspartner og på kirkekaffe.

Folk i Hemne er klar for å få mulla Krekar til kommunen.

Folk i Hemne er klar for å få mulla Krekar til kommunen. Jostein Lund, Asbjørn Nydal og Alfred Lund tviler på at Krekar dukker opp.

Foto: Ole Petter Klepp/NRK

Mulla Krekar i retten

Mulla Krekar kan tvangsflyttes til Kyrksæterøra og Jarlen asylmottak. Det bestemte Oslo tingrett mandag.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Arild Lernæs i Hemne ønsker Krekar velkommen

Arild Lernæs i Hemne ønsker Krekar velkommen.

Foto: Ole Petter Klepp/NRK

Folk i Hemne kommune er ikke fremmed for å ta imot mulla Krekar til bygda. Arild Lernæs sier han ønsker å komme i dialog med mullaen.

– Det har vært snakk om dette lenge nå, og det er helt greit for meg. Jeg jobber med det kristelige arbeidet i Hemne, og vi ønsker å invitere Krekar på kirkekaffe og en prat. Han er jo lik andre innvandrere, og kirka har god kontakt med disse i Hemne, sier Arild Lernæs.

Børge Skogseth er også positiv. Han vil gjerne be med mullaen som treningspartner, hvis han kommer.

– Hvis han ikke kan dra til Irak, så må han jo bare komme hit. Det er trivelig her. Jeg trenger en treningspartner på gymmen, sier han.

– Overrasket

Ordfører i Hemne kommune, Ståle Vaag, sa tidligere i dag at han var overrasket over kjennelsen til Oslo tingrett.

– Jeg er faktisk veldig overrasket. Jeg trodde kanskje det ble et annet vedtak. Det har vært mange ekspert-uttalelser som tydet på det motsatte denne uka, sier han til NRK.

Ifølge politiet er det forventet at Krekar reiser til Sør-Trøndelag i løpet av få dager.

Statsministeren tar kjennelsen til etterretning.

– Jeg tar til etterretning at tingretten har gitt Oslo politidistrikt medhold i sitt vedtak. Dette er for øvrig ikke en rettskraftig kjennelse, så derfor er dette helt unaturlig for oss å kommentere dette, sier Solberg i en kommentar mandag til NTB.

Fremdeles tvil om han vil dukke opp

Flere NRK snakker med har ikke helt tro på at Krekar faktisk vil dukke opp. Jostein Lund, Asbjørn Nydal og Alfred Lund har kaffepause på den lokale butikken, og de tror forholdene på Kyrksæterøra blir for små for mulla Krekar.

– Jeg tror ikke han dukker opp. Det er tvilsomt, sier Asbjørn Nydal.

De som er mer skeptiske til at Krekar kan dukke opp, sier de ikke er redde for mannen, men hva han eventuelt kan føre med seg.

Kyrksæterøra trafikkskilt

Både folk, kommune, lensmann og asylmottaket er klare for å få mulla Krekar til bygda. Nå er de spente på om mullaen dukker opp.

Foto: Sundgård, Henrik / NTB scanpix