NRK Meny
Normal

– Kåre blir veldig urolig etter tap

Mye står på spill når RBK møter Norrköping i returkamp for kvalifisering til Mesterligaen. RBK-trenerens kone vet mer enn noen andre hvordan det er å være trener foran en viktig kamp

Kåre Ingebrigtsen

For Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen står mye på spill foran morgendagens viktige kamp.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Da Hege Leirfall Ingebrigstsen besøkte God Ettermiddag Trøndelag mandag ble det mye snakk om karriere og fotball. Men kanskje mest om ektremann og Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg møter onsdag Norrköping i returkamp for kvalifisering til mesterligaen. Ingebrigsten forteller at dette merkes hjemme.

– Man kan jo trygt si at han ikke er spesielt tilstede. Man merker det spesielt godt døgnet før, da blir han veldig innadvendt og har hodet et helt annet sted, sier hun.

Sover lite

Det merkes også godt på ektemannen om RBK har tapt kampen.

Hege Ingebrigtsen

Hege Leirfall Ingebrigtsen forteller at ektemannen er god til å omstille seg etter tap.

Foto: NRK

– Han blir veldig tankefull og går inn i seg selv når han er i dårlig humør. Det er ikke så mange som tror det, men han er en veldig innadvendt person. Selv om han alltid er veldig kjapp i replikken og har et smil på lur. Han har behov for alenetid og å trekke seg litt tilbake.

Ingebrigsten understreker at han er god til å hente seg inn igjen når humøret først er dårlig.

– Han sover lite og er veldig urolig etter et tap. Da ser han gjerne kampen to, tre ganger og prøver å finne ut hva de gjorde feil og hvordan de kan bli bedre. Han er veldig flink til å omstille seg og tenker fort nytt.

Forlenget kontrakt

Mandag ble det klart at Kåre Ingebrigtsen har forlenget kontraken sin hos Rosenborg. Nå blir han der til 2020.

– Jeg er godt fornøyd med å få dette på plass nå. Det har hele tiden vært meningen at vi skulle bli enige om en ny kontrakt, og det har vi oppnådd, sier Ingebrigtsen.

Onsdag er returkampen mot Norrköping. Selv om det kanskje er noe stille i Ingebrigtsen-hjemmet i dag, hadde Rosenborgtreneren tro på enda en seier etter forrige ukes 3-1-seier mot Norrköping.

– Bortemål i konkurranser som dette kan bli viktig, men likevel føler jeg at vi var så bra at vi skal klare å håndtere det som venter oss i Norrköping neste uke, fortalte Kåre Ingebrigtsen til NRK.