– Kan tyde på at Ødegaard er på vei bort

Mandag ble det klart at Martin Ødegaard ikke blir med i troppen til Real Madrid som møtter Sevilla på Lerkendal. Petter Veland tror derfor at Ødegaard nå kan være på vei bort.

Danilo og Martin Ødegaard

Martin Ødegaard slo til med en målgivende pasning mot Bayern München i en treningskamp i sommer. Petter Veland tror et utlån hadde vært positivt.

Foto: DON EMMERT / Afp

Ødegaard var med i den første troppen på 25 mann, men var ikke blant de endelige 20 som reiser til Trondheim.

– To andre spillere fra Castilla er med. Folk jeg har snakket med i Real Madrid har sagt at han skulle være med til Lerkendal. Derfor tolker jeg det nå som at han kan være på vei til en annen klubb på utlån, sier La Liga-ekspert, Petter Veland til NRK.

Kjemper mot klokka

Real Madrid kan risikere å bli nektet registrering av nye spillere, etter brudd på overgangsreglene. Avgjørelsen i anken faller neste uke, derfor haster det dersom den spanske storklubben skal låne ut spillerne.

– Om ikke alle de som er aktuelle for utlån forsvinner i løpet av denne uka, har ikke Real Madrid mulighet til å hente de tilbake før om halvannet år. Derfor er de avhengige av at det går fort. Jeg regner med det blir en avklaring mot slutten av uka, sier Veland.

Han forstår skuffelsen til de som hadde håpet å få se Ødegaard tilbake i Norge

– Jeg tror det er en del skuffa Real Madrid supportere i Norge, og jeg tror også Martin Ødegaard er skuffa over at han ikke får være med, sier Veland.

– God nok for en toppliga

Veland har fulgt Ødegaard tett etter at han gikk til Real Madrid. Han mener at han har hatt en langt bedre utvikling enn mange har fått med seg.

– Jeg mener han er god nok til å spille i en europeisk toppliga. Det har vært snakk om utlån til andre lag i Spania, i tillegg til klubber i Tyskland. Ødegaard viste i treningskampen mot Bayern München at han glir fint inn når han har gode lagkamerater. Jeg tror ikke det er noen fare for at han faller gjennom.

Cristiano Ronaldo, Martin Odegaard

Martin Ødegaard har et innhopp i serien for Real Madrid, mot Getafe i 2015. Petter Veland tror at veien til førstelaget vil være kortere om han gjør det bra på utlån.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

Veland mener det er viktig å huske på at Ødegaard fortsatt er mye yngre enn både med- og motspillere.

– Han har hatt en fin utvikling på nivå tre i Spania. Han møter ofte motstandere som er fire-fem år eldre enn han. Han har blitt raskere både i hodet og beina, og fysikken har blitt langt bedre. Jeg tror dette er et fint tidspunkt å låne han ut på. Om ting går bra i en annen klubb så kommer han tilbake til Real Madrid med langt bedre kort på hånden i forhold til spilletid, avslutter Veland.