NRK Meny
Normal

– Kan ikke fastslå brannårsaken

Kriminalteknikere kan ikke bevise hva som startet brannen i drapssaken på Orkanger. Politiet mener brannen startet i andre etasje.

Kriminalteknikere kan ikke fastslå nøyaktig hvor brannen startet

Kriminalteknikere kan ikke fastslå nøyaktig hvor i andre etasje brannen startet. Bildet er tatt fra barnerommet og ut i gangen. Foreldrerommet til venstre der Opøien ble funnet. Badet til høyre.

Foto: Politiet

Det kom fram da kriminaltekniker Jim Løvås ved Sør-Trøndelag politidistrikt vitnet i drapssaken som går mot slutten i Sør-Trøndelag tingrett torsdag.

Den 46 år gamle Hege Opøien ble funnet død i forbindelse med brannen i sitt hjem 23. juni i år. Hennes samboer på 42 ble tatt. Han er tiltalt for forsettlig drap.

Obduksjonsrapporten slår fast at Opøien var død da brannen startet.

Påtalemyndigheten mener tiltalte kan ha kvalt kvinna og senere tent på huset.

Viktig bevis

Et avgjørende bevis er en telefonoppriging fra fornærmedes telefon. Innholdet fra den samtalen ble lagret på mobilsvar og avspilt i retten.

På opptaket høres blant annet lyden av en sint mannstemme. Ordene, på engelsk og fransk, spyttes ut i en ujevn strøm. Ordene "bitch" og "die" høres flere ganger. Ellers er det vanskelig å høre hva som blir sagt.

Avdødes mor og hennes søster bekreftet i retten av det var tiltaltes stemme de hørte, men tiltalte selv nekter for dette.

– Det var forferdelig å høre på. Jeg hørte min søster kjempe for livet, opplyste avdødes søster i retten.

Prosedyren starter i Sør-Trøndelag tingrett i dag klokka 12.

Dødsbrann på Orkanger
Foto: Henrik Sundgård

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.