– Kan gjøre gode kjøp for en billig penge

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen leter etter forsterkninger før en hektisk høst-sesong. Troppen er tynn og RBK er avhengig av å treffe med kjøpene de gjør i sommerens overgangsvindu.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg leder eliteserien. Her sammen med Liam Henderson, som etter planen reiser tilbake til Skottland og Celtic etter Molde-kampen neste helg.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Rosenborg går inn i en hektisk periode hvor klubben kjemper helt i toppen av eliteserien, er med i cupen og skal forsøke å kvalifisere seg for Europa. Klubben har mister forsvarsklippe Stefan Strandberg til russisk fotball og må derfor ut å hente en erstatter.

– Vi kan ikke miste noen flere, da må de i så fall erstattes. Kvaliteten på spillerne våre kan heller ikke bli noe dårligere. Vi skal definitivt ha en ny midtstopper, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

På onsdag skrev VG at Bodø/Glimts Vieux Sane hadde signert for trønderne.

Sane

På onsdag skrev VG at Vieux Sane blir Stefan Strandbergs erstatter i Rosenborg.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Vi kommenterer ikke navn, men vi jobber med flere alternativer. Foreløpig er ingenting klart, sier Ingebrigtsen.

– Kvalitet fremfor kvantitet

Når Stefan Strandberg forsvinner fra laget står Rosenborg kun igjen med Holmar Eyjolfsson og Tore Reginiussen som faste midtstoppere. Reginiussen er langtidsskadet og blir borte resten av sesongen og eneste back-up er Jørgen Skjelvik som i utgangspunktet er venstreback.

– Det mest ideelle har vært å få inn to forsvarsspillere. Spørsmålet er om vi skal hente inn to som ikke er brukbare, eller om vi skal hente inn en som går rett inn på laget. Kvantitet hjelper oss ikke, det gjør derimot kvalitet, sier Ingebrigtsen.

LES: Vi har noen navn på blokka

Vil beholde spillegruppa

Men en ny forsvarsspiller er nok ikke det eneste som kommer til å skje på overgangsfronten for Rosenborg denne sommeren. Selv om budsjettet er stramt, har klubben midler til å hente nye spillere.

– Vi har ikke stor handlingsfrihet. Vi må være fornuftig med de pengene vi har og treffe med kjøpene. Jeg tror vi kan gjøre gode kjøp til en rimelig penge, sier RBK-treneren.

LES: Hevder Rosenborg vil kjøpe svenske

Vil forlenge med lånespillerne

Malec

Rosenborg er i dialog med Tomas Malec' klubb om å forlenge oppholdet til slovaken.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Når det gjelder de to lånespillerne til klubben, Tomas Malec og Liam Henderson pågår det nå en prosess for å forlenge oppholdet for begge to.

– Vi er i dialog med Trencin når det gjelder Malec. Vi har en opsjon på kjøp, men må finne ut litt mer om hva som er mulig, forteller Ingebrigtsen.

– Liam drar hjem etter Molde-kampen den 27. juni. Så er spørsmålet om han kommer tilbake. Vi er i dialog med Celtic, så får vi høre med Ronny Deila hva han mener er best, sier Ingebrigtsen.

Vurderer «Tyrkias Messi»

Muhammed Demirci er på prøvespill i Rosenborg denne uka

Rosenborg vurderer å ha Muhammed Demciri på prøvespill en uke til.

Foto: Jørgen Stenseth / RBK

Rosenborg har ikke bestemt seg om de vil forlenge prøvespillet til tyrkiske Muhammed Demirci en uke til. En avgjørelse på det kommer i løpet av lørdagen.

– Det er et spørsmål om vi har tid og om det passer inn nå. Han er en spiller med veldig bra ferdighetsregister og vi ser godt hvilken fotball han er oppfostret med. Så gjenstår det å se om vi kan gjøre han til Rosenborg-spiller, sier Ingebrigtsen.