Arbeidsministeren: – Jeg storkoser meg

Den siste ukas massive aksjoner mot de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven, går ikke inn på arbeidsminister Robert Eriksson. – Jeg er utrolig stolt av å få være med på dette arbeidet.

Arbeidsminister, Robert Eriksson, var vår fredagsgjest i Midtnytt 30.01.15. Programleder Elisabeth Aas

– Jeg har min drømmejobb, og storkoser meg med det jeg gjør, sier arbeidsminister Robert Eriksson etter ei hektisk uke med streik og demonstrasjoner mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiløjøloven.

Arbeidsministeren oppsummerer uka som hektisk, intensiv og spennende. På programlederens spørsmål om hvordan det har vært å få så kraftig motbør – og ikke minst se sine egne sambygdinger gå i demonstrasjonstog mot et forslag han har tro på, svarer Eriksson at det tar han langt fra personlig.

– At vi lever i et demokrati betyr også at vi har ulike meninger. Folk må få lov til å ytre seg og fremme sine meninger, sier arbeidsministeren.

Vil ikke lenger sitte på fanget

Tidligere i uka publiserte barndomsvenninnen Kristine Svensson – som nå er LOs distrikssekretær og streikeaktivist, et bilde av seg selv som treåring på fanget til den da sju år gamle Robert Eriksson.

Robert Eriksson og Kristine Svensson

Kristine Svendsen, Fylkessekretær i LO i Nord Trøndelag, og arbeidsminister Robert Eriksson vokste opp i samme grend i Verdal for snart 40 år siden.

Foto: Privat

Svensson – som ledet aksjonen i Verdal, sier at om hun skulle ha hvisket noe i øret til barndomsvennen den gangen for 30 år siden, måtte det vært at han ikke skulle lage et klasseskille i arbeidslivet i framtiden.

I dag svarte arbeidsministeren dette til barndomsvenninnen som han ikke lenger har noe særlig nært forhold til:

– Nå må vi ikke føre en politikk som gjør at vi får flere og flere ungdommer som står på utsiden av arbeidslivet.

– Jeg har en drøm

Eriksson utdypet svaret med å gjenta det han sa under appellen han holdt utenfor Stortinget onsdag, da han ikledde seg borgerrettighetsaktivist Martin Luther King Jrs. sitat «jeg har en drøm».

Robert eriksson

Arbeidsministeren angrer ikke på at han ikledde seg borgerrettighetsaktivist Martin Luther King Jrs. sitat «jeg har en drøm» da han presenterte sine politiske vyer foran de streikende.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

– Jeg har en drøm om at alle de 70 000 ungdommene som står utenfor arbeidslivet, skal få den samme muligheten som de som deltok i aksjonene på onsdag. At de skal kunne være sjølforsørga med egen arbeidsinntekt.

Eriksson ble fulgt av buing og tilrop da han gikk ned av talerstolen foran de mange streikende onsdag, men angrer i dag ikke på at han ga uttrykk for sin politiske drøm i en litt svulstig stil.

– Nei, absolutt ikke. Jeg kommer fra et arbeiderhjem, er stolt av min barneoppdragelse, og har lært en ting: At du skal stå for det du mener, og tørre å se folk inn i øynene.

– Jeg er stolt av det jeg har lagt fram, og har ingen problemer med å stå foran femten tusen på Karl Johan, se dem inn i øynene og fremme mine forslag, sier Eriksson.