– Jeg spiller med smerter

Rosenborg-spiller Ole Selnæs sliter med en skade, men ønsker likevel å fortsette med å spille to kamper i uka fremover.

Ole Selnæs

Ole Selnæs sliter med en muskelskade, men er viktig for Rosenborg i kampen spill i Europaligaen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Helt siden slutten av juni har Rosenborg spilt to kamper i uka, og etter seieren mot Debrecen, fortsetter det tette kampprogrammet med playoff mot Steaua Bucuresti.

Det er ekstra tungt for en av lagets største stjerner, Ole Selnæs. 21-åringen sliter med en skade, men er uvurderlig på Rosenborgs midtbane.

– Jeg kjente det ganske godt. Jeg er ikke helt kvitt det, sånn er det, så jeg gleder meg til å spille på hundre prosent igjen, sier Selnæs til NRK etter kampen mot Debrecen.

Han sier det er kjent at han har vondt.

– Jeg spiller med smerter, det vet trenerne, men så lenge de føler at det jeg gjør er godt nok til å spille videre, så spiller jeg videre, fortsetter han.

Trener alternativt

– Ole har en muskelproblematikk som gjør at hvis han belaster for mye, så får han en blanding av smerter og at han blir svakere i muskulaturen, sier fysioterapeut Haakon Schwabe til NRK.

Foreløpig holdes Selnæs i gang ved hjelp av alternativ trening, som gjør ham i stand til å tåle belastningen med to kamper i uka. Det er likevel bare en kortsiktig løsning.

– Han kan ikke gjøre det over lang tid, så etter hvert må vi kanskje ta noen valg. Alternativet er å velge en kamp han må stå over, så han får en lengre pause, sier Schwabe.

Viktige kamper

Men å stå over er ikke noe Selnæs har lyst til.

– Det er mange viktige kamper, så jeg har lyst til å spille alle. Det er veldig vanskelig å finne en balansegang, det er ikke sikkert det blir så mye bedre om jeg hviler en kamp, sier midtbanespilleren.

Samtidig setter han sin lit til Schwabe og det medisinske apparatet i Rosenborg.

– Jeg føler at Schwabe kan sitt fag, så jeg stoler på ham.