– Jeg har luktet gull siden i fjor høst

LERKENDAL (NRK): Det er ingen grunn til at Rosenborg skal slutte å levere så solid som laget gjør nå, mener Pål André Helland.

Rbk-spillere jubler etter 3-0-scoringen til Pål André Helland (i midten) mot Lillestrøm på Lerkendal

FULL JUBEL: Mike Jensen, Ole Kristian Sælnes og Alexander Søderlund jubler sammen med Pål André Helland (i midten) etter Hellands 3-0-mål mot Lillestrøm på Lerkendal lørdag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Helland la på til 3-0 mot Lillestrøm på Lerkendal lørdag kveld, og avgjorde i realiteten eliteseriekampen.

– Det er veldig lett å være kantspiller når jeg får servert så gode baller av Mike Jensen. Han setter meg opp i situasjoner som jeg har fagbrev på, og da bør jeg kunne det, sier Helland til NRK.

– Hva har du fagbrev i?

– Når jeg kommer alene mot en motspiller i 16-meteren og får dratt ham vekk og avsluttet, det er en av mine største forser som fotballspiller. Så all honnør til Mike for at han klarer å sette meg opp i en slik situasjon, svarer Rbk-spilleren.

Gull-lukt

Rosenborg har storspilt i seriestarten og scorer nå like mye som i storhetstiden. Til tross for at det er svært tidlig i sesongen, vedgår Helland at han kjenner på gullukta.

– Jeg har luktet gull siden i fjor høst, jeg. Men det er mulig jeg har veldig sterk luktesans, sier Helland.

– Målet vårt, både for Rosenborg som klubb og for publikum, er gull. Slik er det, og det kan Nils Arne Eggen ta på seg skylda for at er malen, forklarer han, og legger til:

– Det er ingen grunn til at vi skal slutte å levere slik vi gjør nå. Da blir dette veldig bra.

(Saken fortsetter under bildet)

Rbks Alexander Søderlund og Ole Kristian Selnæs jubler etter Søderlunds 1-0-mål mot Lillestrøm

SØDERLUND-DOBBEL: Rbks Alexander Søderlund og Ole Kristian Selnæs jubler etter Søderlunds 1-0-mål mot Lillestrøm. Få minutter etterpå doblet Søderlund ledelsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Av med krampe

Helland gikk av banen rett etter pause, på stillingen 3-0. Årsaken var heldigvis ingen strekk, men krampe.

– Det er greit å prøve å være litt fornuftig, til og med jeg klarer det, forklarer han.

– Det er kamp igjen om tre dager. Hadde jeg spilt videre kunne det kanskje ha skjedd noe. Det er det ikke verdt å ta sjansen på, legger han til.

Nå håper Helland at den gode sesongstarten kan gjøre ham landslagsaktuell.

– Jeg spiller i hvert fall fast på et Rosenborg-lag som gjør det veldig bra. Da tror jeg automatisk at du er aktuell for landslaget, avslutter han.