NRK Meny
Normal

– Jeg har ingen planer om å gå av

– Rosenborg blir dårligere med Jönsson bak roret, sier talsmann for supporterklubben. Hovedtreneren selv har ingen planer om å gå av.

Jan Jönsson

Kjernen gir hovedtrener Jan Jönsson ut denne sesongen å bevise at han er god nok for Rosenborg.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

En tredjeplass i Tippeligaen i fjor og en foreløpig femteplass i serien i år. Supporterklubben Kjernen er skeptiske til trenerstaben, noe som ble forsterket da klubben røk ut mot erkerivalen Molde i cupen i går.

– Jeg har vanskelig for å se at Rosenborg har noen plan bak angrepsmønsteret sitt. I den grad vi kommer til målsjanser har jeg en følelse av at det er mer en tilfeldighet og et resultat av enkeltmannsprestasjoner, enn et kollektivt godt angrepsspill. Vi vil gi Jönsson ut denne sesongen å bevise det motsatte, sier talsmann Kenneth Kjelsnes i Kjernen.

Saken fortsetter under bildet.

Jan Jönsson

Med tredjeplass i serien fjor og foreløpig femteplass i år, reagerer kjernen sterkt.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Både han og resten av medlemmene i supporterklubben følger Rosenborg med argusøyne og talsmannen melder om stor frustrasjon for tiden. Han sier at det mangler en klar strategi både fra sportslig leder og resten av apparatet.

Tungt, trist og vanskelig

– Jönsson har vært i klubben i et og et halvt år og det skal være god nok tid til å stable på bena et godt nok spillemønster – med så gode spillere som Rosenborg har. Det har ikke skjedd. Den kortsiktige sportslige delen er Jönsson sitt ansvar og det må han ta, sier Kjelsnes.

– Har Jönsson det som trengs for at Rosenborg skal komme tilbake til gamle høyder?

– For øyeblikket er jeg usikker på om han er riktig mann. Mange i kjernen føler at han har mye å bevise for resten av sesongen. Det er tungt, trist og vanskelig å ryke ut mot Molde i cupen og vi tåler at Rosenborg gjør det middelmådig i noen år, men når spillet bare blir dårlige – da blir vi bekymret, sier talsmannen.

Går ikke av

Mikael Dorsin

Mikael Dorsin vet ikke hvor ferdighetene ble av mot Molde i går.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Kjelsnes understreker også at sportsdirektøren må ta sin del av ansvaret. Hovedtrener Jan Jönsson sier at resultatene uteblir og at det var velfortjent at Rosenborg tapte mot Molde.

– Jeg vurderer ikke min egen posisjon i Rosenborg nå. Rent sportslig ser vi at det begynner så smått å løsne. Med det store trykket som var i mai, kan det hende at noen har vært litt slitne, men det begynner å komme seg, sier Jönsson.

Kaptein Mikael Dorsin sier at spillerne har tillit til Jönsson, men at de sliter med å finne rytmen i spillestilen.

– Dette ansvaret ligger hos både spillerne og lederne. Det er det vi har mistet og det må vi finne igjen, sier Dorsin.

Rosenborg-spillerne var på fotballcup for å vise frem fotballferdighetene for barn og unge i dag. På spørsmål om hvor ferdighetene var mot Molde svarer han:

– Det vet jeg ikke.