NRK Meny
Normal

– Jeg har alltid fulgt med Rosenborg

Kåre Ingebrigtsen forteller at han ofte tenkte på hva han ville gjort som Rosenborg-trener, før drømmejobben til slutt ble hans.

Kåre Ingebrigtsen forteller at han ofte tenkte på hva han ville gjort som Rosenborg-trener, før drømmejobben til slutt ble hans.

Kåre Ingebrigtsen sier han tenkte på å være Rosenborg-trener lenge før han fikk jobben.

Kåre Ingebrigtsen har vært trener i Rosenborg i litt over et år, og kunne knapt ønsket seg en bedre start. Trønderne topper Eliteserien, er i semifinalen i cupen og skal spille playoff mot Steaua Bucuresti om plass i Europaligaen.

Ingebrigtsen sier han tjuvstartet som Rosenborg-trener lenge før han fikk jobben i fjor sommer.

– Jeg har alltid fulgt med Rosenborg. Da jeg var i Viking så lekte jeg med tanken«hva ville jeg gjort om jeg var Rosenborg-trener?». Så da jeg kom så hadde jeg det klart hvor folk skulle spille og hvordan fotballen skulle spilles, sier Ingebrigtsen til NRK.

LES: RBK kunne solgt spillere for 50 millioner

Lå til rette

Rosenborg-Debrecen

Trener Kåre Ingebrigtsen er imponert over ambisjonsnivået i spillergruppa.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Disse forberedelsene gjorde det lettere for Ingebrigtsen å ta fatt på trenergjerningen, men han forteller også at spillerne som var i klubben la til rette for den fotballen han ville Rosenborg skulle spille.

– Du hadde Mix, Mike, Ole, Pål, Tobias, Søder. Konturene av et 4-3-3-lag lå der. Godt forsvar hadde de fra før, men det hangla litt offensivt. Potensialet var der, det var ikke nødvendig å ta voldsomme grep.

Jeg trengte ikke være et geni, jeg trengte bare å få guttene til å gjøre det de var best på. Vi i trenerteamet prøver å rettlede litt, så er det spillerne selv som har utvikla laget, sier han.

Likevel er han litt overraska over hvor bra det har gått denne sesongen.

– Jeg er litt overraska over den måten vi har tura frem i år. Men vi fikk veldig troa på det etter positive opplevelser i fjor høst. Vi hadde en spillergruppe som var veldig ambisiøs og ikke hadde vunnet mye tidligere. Den treningsviljen den gjengen har vist i vinter har vært enestående, og det bærer frukter nå.

Ubeseiret på hjemmebane

Söderlund

Rosenborg vinner også Europaligakvalik hjemme på Lerkendal. Her fra kampen mot Debrecen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg har ikke tapt en kamp på Lerkendal siden Ingebrigtsen tok over.

– Det hjelper oss til å gjøre det til en fryktet arena. Lerkendal er det fortet vi har bygd. Vi kommer sikkert til å tape en kamp på Lerkendal før eller siden, men det blir ikke fryktelig mange, sier Ingebrigtsen.

På søndag kommer Vålerenga på besøk til et fullstappet Lerkendal, og Ingebrigtsen tror ikke de gleder seg.

– De fleste sier det er greit å spille foran så mange folk, men det er ikke mange som har fått en god opplevelse på Lerkendal i en annen drakt enn Rosenborg sin.

LES: – Støtten fra RBK-kapteinen betyr alt

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25