– Jeg glemmer jo helt at jeg blir sliten

Nå er det endelig mulig for alle å spille og trene samtidig. I spillkonseptet Playpulse er nemlig spillkonsollen erstattet med en spinningsykkel.

Sofie Larsen tester ut spillkonseptet Playpulse

Sofie Larsen tester ut spillkonseptet Playpulse hos 3T Treningssenter i Trondheim.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

– Trikset er at du må trå på sykkelen for å kunne bevege deg rundt i spillet, og hastigheten din bestemmes ut fra hvor hardt du sykler, forteller Kristoffer Hagen.

Han er gründeren i oppstartsbedriften Playpulse i Trondheim, som ville lage et spill som kombinerer lidenskapen for dataspill med fysisk trening.

Det har gått fra å være et forskningsprosjekt, til å bli verdens første arcade fitness sal som nå er tilgjengelig for alle. Treningssenteret 3T i Trondheim er en av de første i Norge som har lansert konseptet.

– Det er gøy å få starte opp med noe innovativt når det gjelder trening. Det er jo veldig fokus på å trene effektivt for tiden, men det er ikke alltid at det som er effektivt er like artig, sier daglig leder hos 3T Pirbadet, Christian Lyng Jørgensen.

Trening og spill kombineres i spillet Playpulse.

Det å spille mens man trener kan også være sosialt. Man kan spille multi-player med hele vennegjengen.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

– Første gang jeg ler når jeg trener

De har nå satt opp en helt ny spinningsal hvor syklene er montert med knapper på styret som du kan kjøre, sikte og skyte med. Selve konseptet går ut på at to lag spiller mot

I spillet Playpulse driver du tanksen fremover gjennom å sykle

I spillet Playpulse driver du tanksen fremover gjennom å sykle på spinningsykkelen.

Foto: Playpulse

hverandre. Hvert lag har et flagg de skal forsvare, samtidig som de skal erobre det andre lagets flagg og bringe det tilbake til sin egen base.

– Sykle, sykle, sykle! roper ungjenta Sofie Larsen til lagvenninnen som sykler ved siden av seg i treningssalen.

Høyintensiv trening med Playpulse

Sofie Larsen var skikkelig andpusten etter å ha spilt og syklet samtidig.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

– Det er første gang jeg ler samtidig som jeg trener. Jeg glemmer jo helt at jeg blir sliten, sier hun gjennomsvett og rød i ansiktet etter å ha syklet alt hun har.

– Vi tapte dessverre spillet. Syklingen er nok alt for dårlig, så det er bare å bli i bedre form, sier ungjenta.

– Men du har fåttt deg ei real treningsøkt?

– Skikkelig og!

Ønsker flere aktive ungdommer

Dataspillet har altså gjort høyintensiv trening til en lek. Nå håper gründeren at de kan få flere inaktive ungdommer opp av sofaen.

– Jeg tror dette passer perfekt for dem som liker dataspill, og som ikke vil bli tvunget til å springe på tredemølle eller noe de synes er kjedelig for å komme i form. Her trenger du ikke en veldig sterk selvdisiplin for å komme deg på trening, sier Playpulse-grunderen.

Gründer Kristoffer Hagen ønsket å lage et spill som kombinerer spillglede og treningsglede

Gründer Kristoffer Hagen ønsket å lage et spill som kombinerer spillglede og treningsglede.

Foto: Jørgen Leangen / NRK

Datakunnskaper viktigst

Faktisk så røper gründeren at det er gameren med sine spillkunnskaper som sitter på størst mulig forutsetninger for å vinne i spillet.

– Det har vist seg at det viktigste er å være god til å sikte, skyte og være strategisk. Så hvis vi setter Thor Hushovd på sykkelen mot en gamer, så hadde gameren vunnet i ni av ti tilfeller, avslører Hagen.