NRK Meny
Normal

– Jeg føler meg totalt ignorert

Da Frank Scott ble frastjålet utstyr for 50 000 kroner, fant han fort ut hvem og hvor gjerningsmannen var. Likevel har ikke politiet kunnet gjøre noe.

Frank Scott

IGNORERT: Frank Scott mener han ikke har fått den hjelpen han trengte fra politiet.

Foto: Privat

Natt til 19. juli tok noen seg inn i Frank Scotts bil som stod parkert på havna i Levanger. Bilen ble rasert og gjerningsmannen har fått med seg en iPhone, iPad, flere miksebord, jakker og fiskeutstyr til en verdi av 50 000 kroner.

Gjennom appen "Find my iPhone" fant Scott fort ut hvor telefonen og tyven befant seg.

– Jeg ringte rett til politiet og gav de adressa. De kjørte opp til huset og endevendte leiligheten. Likevel dro de derfra uten å finne tingene mine, selv om jeg visste at mobilen min var der, forteller han.

Scott fulgte tyvens bevegelser i flere dager, og meldte stadig posisjonene inn til politiet.

– Det er helt hårreisende hvor lite de har gjort. Jeg føler meg totalt ignorert. Jeg ringte stadig politiet og opplyste om tyvens posisjoner og, men de befant seg nord for Steinkjer så de kunne ikke komme seg dit.

Handler om prioriteringer

Etterforskningsleder i saken Tor Klevmo forteller at han forstår at Scott er misfornøyd.

Tor Klevmo

IKKE OPTIMAL: Tor Klevmo forstår Scotts frustrasjon. Etterforskningen var ikke optimal sier han.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– Vi etterforsker alle type saker, men noen saker har mer prioritet enn andre og da må andre saker dessverre ligge på vent til den prioriterte saken blir oppklart, sier Klevmo.

Klevmo viser til at det samme kveld var flere promillekjøringer politiet måtte ta, samt en mann som ble funnet med hodeskader i Verdal.

– Vi drev en del etterforskning på tyveriet og vi kjenner til hvem tyven er. Det vi ikke har klart å gjennomføre på en god nok måte er de opplysningene han til enhver tid meldte inn og det skjønner jeg han savner mer respons på.

Fortsetter etterforskningen

– Jeg har vært veldig heldig. Gjennom mye hjelp på Facebook fant jeg igjen de to mikserne mine. De lå slengt nede i en søppelcontainer, forteller Scott.

Gjennom Facebook har Scott også fått tilbakemeldinger på flere i Levangerområdet som har hatt samme opplevelser som han når det gjelder politiets etterforskning.

– Skal det være sånn at vi på Levanger ikke kan føle oss trygge fordi politiet er på andre sida av fylket vårt. Når politiet ikke gjør noe, da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre eller hvor jeg skal henvende meg for å få fikset opp i dette.

Klevmo ser på dette som en veldig beklagelig situasjon og forteller at de fortsatt etterforsker saken.

– Han har all grunn til å være misfornøyd med vår etterforskning. Optimalt sett har han ikke fått den hjelpen han burde hatt og det beklager vi veldig. Denne saken er på ingen måte ferdig etterforsket, avslutter Klevmo.