Normal

– Jeg fikk tatt en skikkelig avskjed med Odd for meg selv

Thorbjørn Aass var dommer da Iversen spilte for Rosenborg og Vålerenga. Han er spesialist i utvidet stell av døde, og stelte Odd Iversen før han ble lagt i kista.

Thorbjørn Aass inne i kirken i Odd Iversens bisettelse

– Det er ingen over og ingen ved siden av Odd Iversen, sier Thorbjørn Aass.

Foto: Tom Erik Sørensen / NRK

– Han var en festlig og flott fyr, sier Thorbjørn Aass, som er til stede under bisettelsen i Ilen kirke i Trondheim i dag.

SE BISETTELSEN DIREKTE HER

Kondolanser til Odd Iversen

Gammel fotballdommer

Aass kjente Iversen fra de var ungdommer.

– Det blir en veldig spesiell dag for meg. Jeg har kjent Odd siden han var 17–18 år gammel. Han var god i all idrett. Vi spilte mye ishockey sammen på den gamle Rosenborgbanen. Der satt vi inne i brakka og hadde det mye gøy sammen.

De var på fotballbanen sammen. Den ene som spiller. Den andre som dommer.

– Jeg har dømt ham i Rosenborg og i Vålerenga. Han hadde alltid noen skikkelige meldinger til meg. Han kunne få seg et gult kort i ny og ned, men det stoppet med det. Han var en festlig og flott fyr.

Aass sier han aldri ga Iversen et rødt kort.

– Det er mulig han skulle hatt det et par ganger. Det holdt med gult, så blunket vi til hverandre, lo og gikk bestandig av fotballbanen sammen.

– En sterk dag

Aass er glad for at det var akkurat han som fikk stelle Iversen etter at han døde.

– Jeg hentet jo Odd på Øya Helsehus, stelte ham og la ham i kista. Det var veldig godt for meg. Jeg fikk tatt en skikkelig avskjed med Odd for meg selv. Jeg har også fått æren av å kjøre ham bort fra kirken. Det blir veldig sterkt.