Får nytt tak etter å ha blitt svindlet

Taktekkeren tok pengene og stakk fra jobben. Nå er fortvilelse snudd til lykke for Susanne Rita Winther Christiansen, som likevel får nytt tak på huset sitt.

Susanne Rita Winther Christansen

Susanne Rita Winther Christansen får tett tak til vinteren likevel. I sommer opplevde hun å bli svindlet av useriøse håndverkere.

Foto: NRK

– Jeg er helt målløs. Enn at det finnes så snille folk, jubler Stjørdals-kvinnen, som opplevde å bli svindlet av et useriøst takktekkerfirma i sommer.

For det som skulle bli en husdrøm endte med et mareritt og et økonomisk tap på nesten 50 000 kroner.

Firmaet hun hadde sjekket og leid inn via Anbudstorget viste seg å være av det useriøse slaget, og etter at jobben så vidt var påbegynt og forskudd innbetalt, stakk de av. Siden har de vært umulige å komme i kontakt med.

LES: Tok pengene og stakk fra jobben

Julenissen kom tidlig

Useriøse håndverkere

Arbeidet var påbegynt, men det meste sto igjen da taktekkerne stakk av fra jobben i Stjørdal.

Foto: NRK

Saken fikk stor oppmerksomhet etter at Susanne Rita Winther Christiansen sto fram og advarte andre huseiere i Trøndelag om de uærlige håndverkerne.

Historien ble en snakkis, også rundt lunsjbordet til Arve Skive og gutta i Byggnor i Stjørdal.

– Vi hørte om dette og ble opprørt. Det er tragisk og trist når byggebransjen rundlurer folk på denne måten, og vi syntes rett og slett synd på Susanne Rita. Derfor bestemte vi oss for å hjelpe til med å få taket ferdig, sier Skive til NRK.

Og da en av leverandørene også ble med på spleiselaget, ble det fortgang i saken.

Susanne Rita trodde ikke det hun hørte da telefonen ringte og Byggnor tilbød seg å legge nytt tak gratis.

– Jeg tenkte, er det virkelig mulig? Jeg er utrolig takknemlig. Nå blir taket tett til vinteren, og jobben gjort av skikkelige folk, smiler hun.

Dyrekjøpt erfaring

Svindel på Skatval

STAKK AV: Slik så det ut etter at taktekkerne hadde forlatt jobben. Tilbake sto Susanne Rita Winther Christansen 50 000 kroner fattigere.

Foto: Eivind Aabakken

Taket er nå så godt som ferdig. Christiansen innser at dette har vært en dyrekjøpt erfaring.

– Når man vil tro det beste om folk er det lett å bli lurt. Jeg sjekket firmaet i Brønnøysundregistrene og det virket seriøst, men det viste seg altså ikke å stemme, sier Stjørdals-kvinnen.

Hun har engasjert advokat, og saken er klaget inn til Forbrukerrådet.

Arve Skive har et klart råd til alle som leier håndverkere.

– Susanne Rita er ikke den første, og dessverre ikke den siste. Be om referanser og hør med andre i samme bransje om de har hørt om firmaet. Alle som krever forskudd er det bare avvise, mener Skive.

SE VIDEO: Tok pengene og stakk av fra jobben

Tok pengene og stakk fra jobben