– Islendingene kunne hevdet seg i Eliteserien

Rosenborg-spiller På André Helland tror trøndernes motstander i Europaliga-kvalifiseringen hadde vært på øvre halvdel av tabellen i Eliteserien.

Pål-André Helland

Rosenborgs Pål-André Helland mener islandske KR kunne hevdet seg i Eliteserien.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Torsdag kveld begynner andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen, og Rosenborg skal til Island for å spille mot serietoer KR.

Pål-André Helland tror mange undervurderer det islandske laget med det velklingende navnet Knattspyrnufélag Reykjavíkur.

– De er bedre enn hva folk tror. Det er vanskelig å si, men jeg tror at de ville vært på øvre halvdel i Tippeligaen. Men det vil jo også si at hvis vi spiller så bra som vi kan så er vi bedre over to kamper, sier Helland til NRK.

– Vi har et godt bilde på hvordan de er. De er som islendinger flest, vi har jo en på laget, det smeller godt i duellene, fortsetter han, og refererer til midtstopper Hólmar Eyjólfsson.

Målgarantist

Helland har slitt med skader på vårsesongen, men står likevel med imponerende ti mål på like mange kamper i Eliteserien. Mål ble det også mot Odd sist helg.

Vingen har troa på mål også i europeisk sammenheng.

– Hvis jeg spiller, så viser jo nyere forskning at det fort dukker opp et mål, sier Helland med glimt i øyet.

– Hvorfor skulle ikke du spille?

– Vi har jo ikke fått noe lag ennå, så jeg vet ikke, men jeg blir eitrandes forbanna hvis jeg ikke får spille, ler Helland.

Forventer tøff match

Trener Kåre Ingebrigtsen tror Rosenborg er nødt til å spille opp mot sitt beste for å gå videre til tredje runde i kvalifiseringen.

Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen forventer hard motstand fra islandske KR.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg forventer en veldig tøff match. Vi vet at vi må være opp mot vårt beste for å få med oss et godt resultat. Det blir to tøffe matcher, men vi er ganske sikre på at hvis gjør det vi skal gjøre og kan gjøre, så er vi bedre over to kamper, sier Ingrebrigtsen til NRK.

Selvtillit etter Odd-kampen

Rosenborg kommer fra en 3-0 seier mot Odd forrige helg, som var et kjærkomment for resultat etter at trønderne slet med å bryte opp motstandernes forsvar i de foregående kampene.

– Det var viktig for oss, vi klarte det ikke i kampene før, men klarte mot Odd. Det er bra for selvtilliten vår, og vi gjennomfører nitti minutter som er veldig bra, og det viser at det ikke er noe problem med formen vår, sier Ingebrigtsen.

RBK-treneren går for seier på Island, men sier uavgjort også kan være godt nok.

– Vi vil få med oss et mål fra Island. Aller helst vil vi vinne, men uavgjort med bortemål kan også være greit.