NRK Meny
Normal

– Interessen er så sterk at kjerringa blir sjalu

I helga er over 200 klassiske biler og motorsykler samlet i Trondheim, deriblant verdens eneste «Byrgatti».

I helga er over 200 klassiske biler og motorsykler samlet i Trondheim, deriblant verdens eneste «Byrgatti».

– Jeg ville egentlig ha en Jaguar E-type, men pengene strakk ikke til. Derfor ble det en sånn, sier Byrge Aspaas, og klapper sin egenproduserte «Byrgatti».

Ja, bilen hans er av det unike slaget.

– Den er den eneste i verden, og er bygd i garasjen min. Kompisene mine sier jeg har for mye fritid. Med litt konjakk og irish får jeg noen småideer, sier Aspaas til NRK.

Hans Hallbauer

Messegeneral Hans Hallbauer mener det er på tide med en Classic car-utstilling i Trondheim.

Foto: Kristin heggdal / NRK

Byrgattien er sammensatt av deler fra en rekke biler: Forstillingen er fra en Volkswagen, potta er fra en Harley Davidson, motor fra en Suzuki, setet fra en gokart og annet han har funnet rundt om i sin innholdsrike garasje. Totalt brukte han seks år på å få bilen ferdig, og nå har han fraktet den fra hjemmet i Ålesund til Trondheim for å vise den til andre bilentusiaster lørdag og søndag denne helga.

– Interessen for bil er så sterk at kjerringa blir sjalu, sier Aspaas.

Se bildegalleri lenger ned i saken!

Største show for klassiske biler

I helga står over 200 av Norges flotteste kjøretøy under samme tak, når Classic car show arrangeres i Nidarøhallen i Trondheim.

– Classic car omfatter det beste fra den gylne epoke på 50-, 60- og 70-tallet, samt nyere supersportsbiler og racerbiler. Dette blir den tidenes bilutstilling – den første av sitt slag i Norge, sier messegeneral Hans Hallbauer, som sammen med Bjarne Reistad tok initiativet til utstillingen.

Fredag formiddag begynte de første bilene å rulle inn i Nidarøhallen, deriblant Aspaas' Byrgatti, en Mustang og en Jaguar.

Sverre Nystad

Sinatras bil

Ifølge messegeneral Hallbauer kommer det biler fra alle verdensdeler til Trondheim denne helga.

– Noen av bilene er originale biler som mange er vant til å se, men det vil også komme eksotiske biler som aldri er vist i Norge før, sier Hallbauer.

Han spår at en oransje Lamborghini Miura vil stjele mye av oppmerksomheten i helga.

– Bilen er tidligere eid av Frank Sinatra, og er kåret til den fineste Lamborghinien noensinne av Lamborghini selv.

Harald Skjøldts oransje Lamborghini Miura er tidligere eid av Frank Sinatra. Den er av Lamborghini selv kåret til den fineste Lamborghinien noensinne.

VIDEO: En av bilene du kan se i helga, er Harald Skjøldts oransje Lamborghini Miura. Den er tidligere eid av Frank Sinatra, og er av Lamborghini selv kåret til den fineste Lamborghinien noensinne.