NRK Meny
Normal

– Ingen har trukket seg

Ingen av lagene i Trøndelag fotballkrets har trukket seg fra Norway Cup i forbindelse med terrortrusselen mot Norge.

Fotball

På søndag starter Norway Cup, og lag fra hele verden samles på Ekebergsletta for å spille fotball.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Ingen har trukket seg så vidt jeg vet. Det har kommet én henvendelse fra et Ranheims-lag, som lurte på hva de skulle gjøre, men det er ikke bestemt noe annet enn at de gjennomfører som planlagt, sier daglig leder Jan-Roar Saltvik i Trøndelag fotballkrets.

– Må stole på myndighetene

På søndag starter Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo, hvor omtrent 30.000 spillere fra over 50 land skal delta. Turneringen varer fra 27. juli til 2. august.

Saltvik sier kretsen forholder seg til informasjon fra myndighetene.

– Så lenge ting er usikkert kan man bli litt redd, det er en naturlig reaksjon, men man må jo stole på myndighetene og deres vurdering av situasjonen.

Les: Bevæpnet politinærvær i Trøndelag

– Vurderer fortløpende

Politiet sier at de vurderer om de skal gjøre noen tiltak, men at det ikke er noen grunn til å tro at Norway Cup er et mål.

– Vi jobber med saken sammen med arrangøren, og vurderer fortløpende trusselbildet, men per nå ville jeg ikke hatt betenkeligheter med å sende mine barn til Norway Cup, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Leder for fotballturneringen, Frode Kyvåg, sier at det i ettermiddag har vært et møte, hvor politiet uttrykte et ønske om å oppgradere tilstedeværelsen på turneringen.

LES: Norway Cup øker beredskapen