Hopp til innhold

– Ikke påvist at treåringen døde av skadene

Stefarens forsvarer, Anders Kjøren, sier at politiet jobber med å hente inn uttalelse fra rettsmedisinere om hvorfor og hvordan den tre å gamle jenta i Overhalla døde.

Overhalla

Krimteknikere fra Kripos jobber fortsatt i huset der jenta fikk hodeskadene.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Jeg har fått opplyst at politiet har bedt sakkyndige komme med uttalelser om hva som kan ha forårsaket at jenta døde, sier stefarens advokat, Anders Kjøren.

Kjøren var senest på tirsdag i Mosjøen for å snakke med den siktede stefaren i forbindelse med barnedødsfallet i Overhalla.

– Han har det ikke bra og står fast på at han er uskyldig. Han sier at han aldri har utøvd vold mot barnet, forteller Kjøren.

Det var i forrige uke at politiet ble kontakt av barnevernet etter at en lege slo alarm da ei tre år gammel jente kom inn med kritiske og livstruende hodeskader. Jenta døde senere på St. Olavs Hospital. Både mor og stefar er siktet og varetektsfengslet.

Flere teorier

– Det er ikke påvist at barnet døde av skadene. Det ligger ingen dokumentasjon på bordet som viser at mor eller stefar har gjort noe galt, sier Kjøren.

Lensmannen i Namsos og Fosnes, Svein Ingar Viken, sier de jobber ut fra ulike hypoteser.

– Vi har skjellig grunn til mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. Men vi kan ikke låse oss fast i den teorien, sier Viken.

Hjelp fra Kripos

Fram til i går har det vært tre krimteknikere fra Kripos i Overhalla for å hjelpe politiet med etterforskningen. Nå har de trappet ned undersøkelsene.

– De har nå reist tilbake. Kun én mann fra Kripos bistår etterforskningslederen, sier Viken.