– Ikke alle i bussen brukte belte

Manglende beltebruk påvirket skadeomfanget i bussulykken i Namsskogan, ifølge Havarikommisjonen.

ulykke

Tirsdag klokken 12 fikk politiet melding om at en buss hadde veltet på E6 i Namsskogan i Nord-Trøndelag. Til sammen mistet fire personer livet i ulykken.

Foto: Karl Jørgen Martinsen

– Foreløpige funn tyder på at mange av passasjerene brukte bilbelte, men ikke alle, og at det har påvirket skadeomfanget, sier havariinspektør og undersøkelsesleder Simen Lian Hansen i Havarikommisjonen til VG.

Han legger til at de er i en forundersøkelsesfase, og at de ikke kan si noe mer om årsaken til ulykken.

Fire omkomne

Fire personer omkom etter at den sveitsiske turistbussen kjørte av veien på E6 i Namsskogan kommune i Nord-Trøndelag på tirsdag.

Klokken 13.30 tirsdag bekreftet politiet at tre personer var omkommet etter bussulykken. Dette er ifølge etterforskningsleder hos politiet i Nord-Trøndelag, Kjetil Ravlo, en 56 år gammel kvinne, en 72 år gammel mann og en 78 år gammel mann. De tre hadde alle nære familiemedlemmer blant de andre passasjerene. To kvinner mistet sine ektemenn og en kvinne mistet sin søster.

Onsdag klokken 15.00 bekreftet St. Olavs hospital at en fjerde person er død. Passasjeren har ligget på sykehusets intensivavdeling siden ulykka, og hadde svært kritiske skader. Det var en sveitsisk mann på rundt 50 til 60 år.

LES: Fire personer døde etter bussulykka

– Siktet for uaktsom kjøring

De øvrige tolv passasjerene om bord har reist tilbake til Sveits. Den tyske bussjåføren er foreløpig siktet for uaktsom kjøring.

– Sjåføren er siktet for brudd på vegtrafikkloven paragraf 3. Etterforskningen får vise hva som blir konklusjonen, men målet er å sende han hjem så snart det er forsvarlig, sier regionlensmann Stein Erik Granli.

LES: – Jeg gjorde bare det jeg måtte