Vurderer å flytte Sommerfestivalen

– Det er nesten som om det hviler en forbannelse over festivalen, sier Martin Hallager Aaknes, sjef for Sommerfestivalen i Selbu. Nok en gang regnet festivalen nesten bort.

Flom, Sommerfestivalen 2014

Regn, flom og kaldt vær preget Sommerfestivalen i Selbu i helga.

Foto: Hans H. Bjørstad

Martin Hallager Aaknes

Martin Hallager Aaknes er sjef for Sommerfestivalen i Selbu.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Fire grader, flom og striregn satte dessverre sitt preg på helgas festival i Selbu . Arrangørene hadde budsjettert med 10.000 besøkende, men det kom bare rundt 4000.

Vurderer senere festival

– Rent arrangementsmessig gikk det veldig bra. Jeg vil si vi hadde 20 i stil. Organisasjonen er veldig bra, og det ble ei våt og innholdsrik helg, oppsummerer Martin Hallager Aaknes mandag formiddag.

Regnet høljet ned over Selbu i helga. Elva gikk over sine bredder og førte til flom. I tillegg til dårlig vær, måtte også festivalens høydepunkt, TNT, avlyse sin konsert på grunn av sykdom.

– Det er ikke første gang vi opplever regn og dårlig vær under Sommerfestivalen. Vi vurderer seriøst å flytte festivalen til senere om sommeren. Vi vet ikke helt om dette er tilfeldig. Kanskje hviler det en forbannelse over oss, undrer festivalsjefen seg.

De som kom til festivalen hadde det stort sett veldig bra, mener arrangørene.

– Ikke oversikt

– Alle tilbakemeldingene har vært veldig positive, og jeg vil rose alle de involverte. Selbu og Sommerfestivalen er laget for å ta imot veldig mange folk. Vi er ikke laget for å ta imot så få som det var i helga. Likevel synes jeg det gikk bra, sier Aaknes.

Han har ennå ikke full oversikt over den økonomiske situasjonen for Sommerfestivalen.

– Vi må nok ha noen dager på oss for å få summet oss. Vi hadde bra med publikum på fredag, mens resten av festivalen var heller dårlig besøkt, sier Martin Hallager Aaknes.