– Her er det mulig å kjempe om gullet

Kombinerttreneren sier at Magnus Moans kjempehopp kom ut av det blå. Nå mener han at det er mulig å gå helt til topps.

Created by InfoDispatcher

– Det er et veldig spennende utgangspunkt, spesielt for Magnus sin del. Det er også et godt utgangspunkt for Håvard som virker å være i bra langrennsform, sier Bjørn Kåre Ingebrigtsen, trener for de norske kombinertløperne.

Hoppet 125,5 meter

Magnus Moan leverte et kjempehopp i Falun. Han landet på 125,5 meter og går ut 47 sekunder bak Bernhard Gruber i langrennsdelen.

– Han tenker at det er en veldig bra mulighet, og det er det også. Her er det mulig å gå for medalje og være med å kjempe om gullet, sier Ingebrigtsen.

Magnus Moan mangler fortsatt en individuell gullmedalje. Nå har 31-åringen en utmerket mulighet.

– Det vil nok i så fall bety veldig mye. Men nå må vi nullstille etter at han gjorde en veldig god jobb i bakken. For å være helt ærlig kom det nesten ut av det blå, nå gjelder det å slappe av og lade batteriene. Og så se hva vi klarer å få til i langrennet.

– Det kommer til å bli veldig tett og vanskelig, det er veldig mange gode løpere rundt ham, sier Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

– Beste på lang tid

Magnus Moan jublet etter å ha lyktes i hoppbakken.

– Jeg rister bare på hodet jeg, det desidert beste hoppet jeg har gjort på lang tid. Jeg må ærlig innrømme at jeg står på toppen med null selvtillit. Så det er utrolig deilig, sier Moan til NRK.

Langrennet starter klokken 15.15.

Magnus Moan hoppet 125,5 meter