– Har blitt et drittlag

Rosenborgtilhengere er ikke nådig med kritikken mot spillere og ledere etter Ranheimtapet. Nå truer flere med å ikke stille på tribunene under mandagens kamp.

Rosenborgs supportere i «Kjernen»

UTÅLMODIGE: Rosenborgsupporterne krever snuoperasjon på Lerkendal mandag. Kritikken hagler på fotballklubbens nettside. Nå truer flere med å ikke stille på tribunen mandag. Men klubben har ikke merket noe på billettsalget så langt.

Foto: Kallestad / SCANPIX

"– Dette blir jo "gøy". Jeg har gått fast på Lerkendal i 20 år. For første gang på alle disse årene kjenner jeg at jeg ikke har lyst til å dra på kamp. Stoltheten har blitt til skam. Engasjementet har blitt til likegyldighet. Tusen takk Hoftun & co. !" Er det en som skriver på Rbk.no

Organisasjonssjef Trond Alstad i Rosenborg har ikke noe problem med kritikken etter de dårlige resultatene i det siste. .

– Vi har mange supportere og fans som er engasjert. At de ytrer seg når laget ikke gjøre det så bra, som både dem og vi ønsker, må vi bare respektere. Det er en del av det å ha supportere, uten dem hadde det vært kjedelig, sier Alstad.

Tore Reginiussen

Kaptein Tore Reginiussen mener gleden og humøret er tilbake i laget etter noen tøffe dager. Nå gleder spillerne seg til kampen mot Lillestrøm mandag. Bildet viser kapteinen etter en Europa-League-scoring mot Legia Warszawa.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Engasjement og følelser

Alstad mener at mange av konkurrentene til Rosenborg misunner de for engasjerte supportere.

– Vi har en fantastisk supportergjeng. Ingen grunn til å si noe annet i dag. De skaper en utrolig stemning på Lerkenda, og når vi er på bortebane gjør de det samme, sier han.

– Har dere merket noe på billettsalget?

Vi hadde en økning i fjor. Og i år ligger vi an til å fortsette økningen i billettsalget. Til tross for at både media og andre har antydet annerledes. Vi har hatt to kamper med over 20 000 tilskuere. Det mener jeg er formidabelt, og det viser det store engasjementet og de fantastiske supporterne vi har, sier Alstad.

"Ingen ære, ingen skam"

Under søndagens trening møtte et 20-talls supportere opp på Lerkendal med et stort banner de hengte opp på tribunen. Der sto det: "Ingen ære, ingen skam."

Personene ble ført ut av vakthold uten dramatikk ifølge adressa.no

Gleder seg til å spille

Spillerne som skal forsøke å snu den dårlige trenden for Rosenborg ble kjent søndag. Kaptein Tore Reginiussen sier til Rbk.no at de siste dagene har vært tøffe.

– Det har vært en periode med mye snakk og mye styr. Så vi gleder oss bare til å ut på matta og spille igjen, sier kapteinen, som ønsker at laget skal satse på en aggressiv stil.

Skal vinne tilbake tillit

"Vedde på at dem tape kampen her å!!! Har blitt et drittlag med "PERRY" og/co. Skjemmes over å være trønder for tida. Skjæp dåkk! Oddemann ..." Kritikk fra supporter på Rbk.no.

RBK-supportere

Rosenborg håper mandagens kamp mot Lillestrøm vil gjøre om frustrasjonen supporterne har til glede.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Alstad håper at laget klarer å få til en snuoperasjon under mandagens kamp mot Lillestrøm, slik at de som har gitt opp laget kommer tilbake.

– Vi har all mulig respekt for og setter stor pris på våre tilhengere. At noen blir utålmodig er ikke så overraskende. Vår oppgave er å snu dette, slik at de vil komme, sier Alstad.

– Mange mener at treneren må byttes ut?

– Det er ikke så unaturlig at slike ytringer kommer. Så lenge det er på et saklig nivå. Har ikke vi noe problem. Det viser bare engasjementet og følelsene, sier Alstad.

Kampen mot Lillestrøm på Lerkendal spilles mandag klokken 19.00, og den kan følges på nrk.no/trondelag.