– Har aldri hørt Marit Bjørgen så selvsikker

Grandtanten til Marit Bjørgen har følt seg sikker på at OL-gullet skulle gå til tantebarnet på tremila i dag. – Når jeg så at Marit tok gullet ble jeg veldig glad, men i dag var pulsen ganske normal fordi det var litt forventet.

Oddny Busklein

Oddny Busklein er leder i "Marit Bjørgen fanklubb" som ble startet i 2005. Her ser hun på Bjørgen som gikk inn på en 5. plass i vinter-OL i Sotsji 2014.

Foto: NRK

– Jeg så fort at formen til Marit var god. Hun var helt suveren, jeg så det på kroppen hennes at hun hadde dagen i dag, sier grandtanten og leder i Marit Bjørgens fanklubb, Oddny Busklein.

Marit Bjørgen tok et suverent OL-gull på tremila i Pyeongchang i dag. Med det passerte 37-åringen Ole Einar Bjørndalen, og er nå tidenes vinterolympier. Med åtte gull, fire sølv og tre bronse – totalt 15 OL-medaljer.

Oddny Busklein

Oddny Busklein følger alltid med når Marit Bjørgen går, og hun støtter henne både når det går dårlig og når det går bra. Her ser hun på Lahti-VM der Bjørgen gikk ut allerede i kvartfinalen.

Foto: JØTE TOFTAKER / NRK

Busklein sier hun aldri har hørt Marit så klar på at hun har vinnersjanser, som i dag.

– Hun har sagt at den klassiske formen har vært mye bedre enn fristilen i vinter. Det hadde ikke Marit sagt om det ikke var sant, så jeg har følt meg beroliget, sier fanklubblederen.

Stor dag for kommunen

Sivert Moen som er ordfører i hjemkommunen til Bjørgen, Midtre Gauldal, sier dagen i dag har vært en kjempedag.

Sivert Moen

Sivert Moen er ordfører i Midtre Gauldal i perioden 2015–2019 og representerer Senterpartiet. Han er stolt over det Marit Bjørgen har prestert i vinter-OL i Pyeongchang.

Foto: Midtre Gauldal kommune

– Det er helt fantastisk. Jeg tror de fleste er rørt nå, dette er stort, sier ordføreren.

Midtre Gauldal har flere kjente idrettsutøvere i kommunen, blant annet Magnar Solberg, som er tidligere norsk skiskytter og olympisk mester. Han tok gull på 20 kilometer i OL 1968 i Grenoble, og forsvarte gullmedaljen i OL 1972 i Sapporo.

Moen er stolt over prestasjonene fra kommunen, og mener idrettsutøverne gjør kommunen mer attraktiv.

– Utøvere som Marit Bjørgen setter Midtre Gauldal på kartet. Når folk ser hva vi får frem av talenter, vil det være med på at folk tenker positivt om kommunen og kanskje det hjelper på at folk ønsker å bosette seg her, sier han.

– Et godt menneske

Oddny Busklein var med å starte "Marit Bjørgen fanklubb" i 2005, og har siden fått med over 180 medlemmer på laget.

– Men det er nok en god del flere fans, ler Busklein.

Marit bjørgen fanklubb

Bjørgens trofaste fans har laget en "fanplakat" for å hylle helten.

Foto: nrk

Grandtanten til Bjørgen sier dagen i dag har vært fin, og at hun er stolt over Bjørgens prestasjoner både som idrettsutøver og som menneske.

– Ikke bare er hun god på ski, men hun er også et flott individ. Bare se på måten hun tar imot de andre skiløperne når de har kommet i mål. Spesielt de som kanskje har hatt en dårlig dag. Hun er generelt veldig god mot andre, sier grandtanta.

VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD 30 KM KLASSISKT DAMER

Se høydepunktene fra gulløpet til Marit Bjørgen i NRKs nyhetssending.

NRK Trøndelag akkurat nå