– Håper på mer spilletid

Markus Henriksen har fått vist seg godt frem på landslagstreningene. Nå håper han på mer spilletid mot Litauen.

Markus Henriksen

Markus Henriksen fikk bare noen få minutter på banen mot Portugal. Mot Litauen håper han på mer tillit.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Markus Henriksen fikk noen få minutter på banen mot Portugal da Norge jaktet en utligning. Mot Litauen håper 18-åringen på mer tillit.

– Jeg håper selvfølgelig på mer spilletid. Det har gått bra på landslagstreningene, og jeg føler at jeg har fått vist meg frem, sier Henriksen til RBK.no.

Viktig treningskamp

Mens det stod om viktige kvalikpoeng mot Portugal på lørdag, er det lett å tro at en privatlandskamp mot Litauen ikke gir den samme gnisten.

Men Drillo har understreket viktigheten av kampen.

Vinner Norge mot Litauen betyr det nemlig en lettere vei til VM i Brasil i 2014.

Med seier tyder alt på at Norge vil havne på seedingsnivå 1 i den neste kvaliken, og dermed unngå storkanoner som Spania, Tyskland og Nederland.

– Drillo har nevnt det for oss. Og jeg regner med det vil bli gjentatt på møte vi skal ha i kveld, sier Henriksen.

Mandag formiddag trente landslaget en lett økt på Ullevaal. Klokka 19.00 tirsdag kveld er det alvor mot Litauen.

– Jeg forventer at vi kommer til å ha ballen mye og styre kampen. Mot Portugal var det ingen som forventet noe av oss. Mot Litauen regner alle med at vi skal vinne, sier Henriksen på telefon fra hotellsenga.

Lagkameratene i Rosenborg har ferie om dagen, men han ville ikke byttet plass med noen av dem.

– Hadde jeg fått valget mellom ferie og landslaget hadde jeg valgt Norge. Men jeg har fått noen ekstra fridager når jeg kommer hjem, så det blir godt, avslutter han.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.